Cand anii incep sa-si lase amprenta pe chip, este necesar ca oamenii sa reactioneze. Din fericire ei pot recurge la doua metode moderne, precum botoxul sau acidul hialuronic. Pe care dintre cele doua sa aleaga?
Botoxul netezeste ridurile
Botoxul este o neurotoxina utilizata initial in scopuri medicale in oftalmologie si neurologie pentru corectarea ticurilor pleoapelor si faciale. Produsul care se injecteaza in riduri este toxina botulinica de tip A, adica o proteina purificata produsa in laborator.
Ce scop are?
Botoxul este potrivit pentru tratamentul ridurilor faciale. Se injecteaza direct in muschii care ii determina si ii ajuta sa se relaxeze, iar acest lucru are ca efect netezirea ridurilor.
Unde este injectat?
In ridurile dintre sprancene, in jurul ochilor, la capetele buzelor, in jurul gatului.
Are efecte secundare?
Doar roseata poate aparea la locul punctiei, dar acest lucru este foarte rar. In unele cazuri, exista plangeri de cefalee, senzatie de greata usoara, mai ales dupa prima procedura. La cateva zile dupa interventie, pacientii ar trebui sa evite soarele, sa nu isi frece ochii, sa nu calatoreasca cu avionul si sa nu faca exercitii.
Are contraindicatii?
Procedura nu este adecvata femeilor insarcinate si celor care sufera de boli neurologice si neuromusculare.
Cat dureaza efectul?
De obicei, efectul dureaza 4-6 luni pentru ridurile mai adanci si 9-12 luni pentru cele mai usoare. Practica corecta este ca medicul sa injecteze initial o cantitate mica de produs si sa repete procedura dupa 15 zile.
Acidul hialuronic restabileste volumul pierdut
Sarcina sa este de a mentine un nivel bun de hidratare a tesuturilor. Se injecteaza sub forma unui gel limpede care contine apa, acid hialuronic obtinut in mod biotehnologic si proteine de legare.
Ce scop are?
-
hidratare intensiva;
-
umple zonele faciale, grasimea pierduta;
-
umplerea si remodelarea buzelor.
Unde este injectat?
Pentru hidratare, se injecteaza zona din jurul ochilor, decolteul, mainile, buzele. Pentru umplerea ridurilor si a volumului pierdut, injectiile se fac cel mai adesea pe pometi, ridurile din jurul nasului si gurii, ovalul fetei, tamplelor, buzelor si zona ochilor.
Are efecte secundare
Pielea oamenilor reactioneaza diferit. Ocazional exista umflaturi sau roseata la locul injectarii, care trece rapid.
Are contraindicatii?
Procedura este inadecvata femeilor insarcinate si celor care sufera de boli autoimune, acnee, eczeme.
Cat dureaza efectul?
6 luni daca se utilizeaza un produs mai lichid si 12-18 luni daca se aplica o consistenta mai groasa. Pe buze, efectul dureaza 9-12 luni.