Ce este adevarat si ce nu este adevarat despre primii pasi facuti de bebelus?

plazadent.ro
Tehnologii moderne pentru extractii dentare fara durere
aprilie 10, 2024
statie-gpl.ro
Importanța bazinelor de stocare a gazelor lichefiate de petrol
aprilie 23, 2024

Ce este adevarat si ce nu este adevarat despre primii pasi facuti de bebelus?

primii pasi facuti de bebelus

Primii pasi ai bebelusului, mult asteptati de catre parinti reprezinta un subiect foarte controversat. Practic, toata lumea si membrii familiei isi dau cu parerea despre varsta la care copiii ar trebui sa faca primii pasi, bazata pe experienta lor de viata.

Insa fiecare copil este diferit, iar asteptarile prea mari pot afecta dezvoltarea bebelusului. Atunci cand vine vorba despre mersul bebelusului, toti membrii familiei sunt atotstiutori, iar acest lucru poate deruta parintii si asa confuzi de toate parerile pe care le primesc si de toate articolele pe care le citesc.

Muschii picioarelor sunt cei mai importanti pentru mers – mit sau realitate?

Este adevarat ca pentru mers, muschii picioarelor bebelusului sunt cei mai importanti si este esential ca acestia sa fie dezvoltati astfel incat copilul sa poata incepe sa mearga, insa si spatele, gatul si bratele sunt importante in exersarea mersului.

De aceea, pusul pe burtica din primele luni de viata este foarte important pentru dezvoltarea acestor grupe de muschi.

Casa trebuie reamenajata o data cu primii pasi ai bebelusului – mit sau realitate?

Aceasta afirmatie se afla la limita intre mit si realitate. Adaptarea mobilierului trebuie facuta chiar inainte ca bebelusul sa faca primii pasi, de cand capata mobilitate si se misca singur prin casa pentru a evita si a preintampina incidentele neplacute.

De aceea, se recomanda aplicarea de protectii pentru mobilier, protejarea scaunelor, colturilor meselor, evitarea canapelelor cu spatare foarte inalte.

Premergatorul – eficient sau nu in primii pasi ai bebelusului?

Folosit de multi parinti si recomandat de multi medici, premergatorul nu face altceva decat sa intarzie mersul bebelusului.

Nu e recomanda folosirea pregatoarelor la varste foarte fragede pentru ca acestea pot provoca accidente si chiar intarzieri in mers.

Antemergatoarele, pe de alta parte, jucariile care sunt impinse, se dovedesc de ajutor in capatarea echilibrului necesar pentru a merge. Dincolo de aceste “inventii”, ceea ce stimuleaza mersul bebelusului este reprezentat de agatatul de mobila si ridicatul in doua picioare, precum si de sustinerea parintilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.