Se stie ca pielea este cel mai mare organ din corpul uman. De obicei 80% din piele este acoperita, dar celelalte 20% sunt expuse zilnic – fata, mainile, gatul, capul si multe altele. Pentru ca pielea din aceste zone este expusa in timpul zilei, necesita o curatare regulata.
In special doamnele care se machiaza in fiecare zi sau circula constant prin orasele mari cu aer poluat, au mare nevoie de o curatare profunda a pielii, cel putin o data pe saptamana. Cum se poate face o curatare profunda acasa?
Spalarea tenului
Pentru ca intreaga procedura sa fie eficienta si pentru a obtine efectul dorit fara a provoca inflamatii sau efecte secundare ale pielii, primul si cel mai important pas este spalarea temeinica a tenului cu apa si sapun/lotiune. Daca se doreste stimularea circulatiei sangelui in zona fetei, se va folosi apa complet rece in timpul spalarii.
Deschiderea porilor
Una dintre cele mai eficiente moduri de a deschide porii este prin abur cu apa calda. Exista 2 modalitati convenabile pentru a face acest lucru:
- Fie cu ajutorul unei oale cu apa clocotita, peste care se va tine capul aplecat, acoperit cu un prosop, timp de aproximativ 10 minute.
- O alta optiune este inmuierea unui prosop de fata in apa calda si mentinerea acestuia pe fata timp de cateva minute – acest lucru functioneaza, de asemenea, fara cusur in deschiderea porilor.
Exfolierea pielii
Odata ce porii sunt deschisi, este timpul pentru exfolierea pielii. Se poate aplica produsul de exfoliere preferat si masa usor pe piele. Daca exista o perie de masaj facial, se poate folosi si ea. Multe dintre produsele de exfoliere comercializate contin substante care sunt excelente in combaterea eliminarii murdariei si infundarea porilor.
Hidratarea pielii
Uneori, dupa toti pasii descrisi pana acum, s-ar putea ca pielea sa se simta uscata si neelastica. Se va aplica o crema hidratanta sau alt produs utilizat in mod normal.
Sfat bonus: fara machiaj
Este foarte important sa se evite machiajul imediat dupa curatarea profunda (o pauza de cel putin o zi). Pielea are nevoie timp sa se regenereze, astfel se va evita o eventuala infundare a porilor sau alte inflamatii.