Rostopasca – planta cu beneficii miraculoase asupra sanatatii

proprietăţi antiinflamatorii
Turmeric pentru piele: beneficii şi riscuri
noiembrie 18, 2019
Pigtail fibra optica
Ce este un cablu fibra optica si cum functioneaza
noiembrie 29, 2019

Rostopasca – planta cu beneficii miraculoase asupra sanatatii

ceai rostopasca

Cunoscuta sub numele de negelarita sau iarba de negi, rostopasca este o planta care creste in Romania in curtile oamenilor, pe pajisti, atat in zona de campie, cat si in zona montana, avand efecte curative confirmate de catre specialisti. Planta este usor de recunoscut datorita florilor galbene, dar si a lichidului galben pe care il elimina atunci cand este rupta. Planta creste in zonele umbroase, langa asezarile umane si are proprietati curative care o fac apreciata atat de catre medici, cat si de pacienti. Cu proprietati antispasmodice, diuretice, antivirale, purgative si expectorante, rostopasca era folosita in trecut pentru a trata icterul, bolile de ficat, constipatia si calculii biliari.

Beneficii rostopasca

Rostopasca este o planta cunoscuta pentru ca lupta cu organismele daunatoare, mai ales cu anumiti streptococi, dar si pentru ca amelioreaza problemele gastrice si reduce severitatea refluxului gastroesofagian, totodata calmand durerile stomacale, greata, crampele, varsaturile si balonarea.

Rostopasca ajuta si la regenerarea hepatica, fiind recomandata in afectiunile hepatice inflamatorii, daca este consumata sub forma de ceai si tinctura. In hepatita A, ceaiul de rostopasca ajuta la grabirea vindecarii si la eliminarea simptomelor. Mai mult decat atat, ceaiul de rostopasca are proprietati antioxidante puternice, ajutand organismul in lupta contra radicalilor liberi si stimuland activitatea bilei, fiind totodata recomandata in dischinezie biliara.

Rostopasca amelioreaza colita ulcerativa si dermatita atopica, avand un important efect analgezic. Fiind cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca fiind remediu pentru negi, compresele pe baza de rostopasca si decoctul din planta inca sunt folosite pentru tratarea negilor si pentru ameliorarea durerilor articulare.

Rostopasca nu trebuie consumata de femeile insarcinate si cele care alapteaza, dar nici de persoanele care sufera de lupus sau de scleroza multipla. Consumata in exces, rostopasca are efecte adverse al nivelul ficatului, generand fenomele hepatice toxice, foarte periculoase in afectiunile hepatice in stadii avansate. Dozele de administrare a produselor si preparatelor pe baza de rostopasca trebuie ajustate cu ajutorul medicului curant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.