Dezavantaje ale alaptarii

Uniforme Cherokee
Ce spun uniformele despre personalitatea dumneavoastra?
mai 14, 2018
dieta pentru slabit
Dieta cu continut scazut in carbohidrati
mai 24, 2018

Dezavantaje ale alaptarii

dezavantaje ale alaptarii

Uneori, unele femei sufera de unele dezavantaje ale alaptarii. In timp ce alaptarea este o experienta frumoasa si uimitoare pe care femeile au ocazia sa o impartaseasca cu cei mici, aceasta are cateva neajunsuri pe care unii le pot vedea drept blocaje. Mai jos sunt cateva dezavantaje ale alaptarii si modul in care puteti depasi aceste probleme.

1. Copiii alaptati trebuie hraniti mai des

Copiii alaptati trebuie hraniti la fiecare 1 ½ – 3 ore. Acest lucru poate fi cu siguranta incomod in timpul zilei. Cu toate acestea, un avantaj ascuns este ca oblige o mama sa ia „pauze” frecvente cu micutul ei.

2. Unele medicamente sunt transmise prin laptele matern

Daca administrati anumite tipuri de antidepresive pentru depresia postpartum, este posibil sa nu puteti alapta. Daca medicul va recomanda ca trebuie sa va gestionati depresia printr-un tratament medicamentos, este posibil sa fiti nevoite sa optati pentru laptele praf sau sa cautati alte optiuni de alaptare.

3. Dieta echilibrata

Mamele care alapteaza trebuie sa evite alimentele si bauturile care sunt prea picante, cauzeaza gaze sau cauzeaza disconfortul copilului. Acestea trec prin laptele matern la bebelusi. Unele mame nu pot suporta gandul de a manca ca si cum ar fi insarcinate. Vestea buna este ca mancarea sanatoasa va prelungi durata de viata si va aduce inapoi la dimensiunea pre-sarcina mai devreme. Deci, in timp ce te poate face temporar nemultumita, vei fi fericita ca ai facut-o pe termen lung.

4. Nu stii cat de mult lapte primesc

Multe mame care alapteaza considera ca este dificil sa evalueze daca bebelusul lor primeste sau nu suficienta hrana la fiecare alaptare si de multe ori isi fac griji ca bebelusul nu se va dezvolta normal.

Cu siguranta, puteti pompa laptele matern si sa-l dati copilului intr-o sticla gradata daca sunteti ingrijorata, dar amintiti-va ca pediatrul este instruit sa stie cand bebelusii cresc sanatos si pot sa va informeze daca acestia primesc sau nu suficienta substanta nutritiva.

Decizia de a alapta sau nu, este una dintre primele si cele mai importante decizii pe care va trebui sa le luati pe parcursul vietii bebelusului. Este normal sa fii ingrijorata, frustrata si chiar putin speriata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.