4 criterii de achizitie pe care nu trebuie sa le subestimezi cand cumperi un laptop ieftin

Tendinte in moda
Tendinte in moda – geaca de piele cu aspect uzat va fi peste tot in noul sezon
aprilie 24, 2023
unt in bucatarie
Atentie daca folositi unt in bucatarie, poate fi periculos pentru sanatate
mai 1, 2023

4 criterii de achizitie pe care nu trebuie sa le subestimezi cand cumperi un laptop ieftin

Achizitionarea unui laptop ieftin poate fi o optiune excelenta pentru cei care doresc sa plateasca mai putin pentru un astfel de dispozitiv, insa trebuie sa se aiba in vedere aspecte esentiale, cum ar fi procesorul, memoria RAM, capacitatea hard disk-ului si garantia. Acestea nu sunt insa singurele aspecte importante la momentul achizitiei, display-ul, durata de viata a bateriei, conectivitatea si sistemul de operare fiind alte caracteristici de care trebuie sa se tina cont.

Cum trebuie sa fie display-ul unui laptop ieftin

Display-ul este important pentru confortul si experienta de utilizare a laptopului. Pentru un laptop ieftin, display-ul poate fi mai mic sau mai putin performant, dar trebuie sa se potriveasca nevoilor de utilizare. De exemplu, pentru utilizarea de baza, un display de 13-14 inch ar fi suficient. Daca utilizatorul doreste sa ruleze aplicatii mai complexe sau sa vada imagini mai mari, un display de 15-17 inch ar fi mai potrivit.

Durata de viata a bateriei

Durata de viata a bateriei este importanta pentru portabilitatea laptopului – de astfel, unul dintre motivele pentru care unii prefera laptopuri si nu calculatoare second hand este portabilitatea. De obicei, bateriile laptopurilor au o durata de viata de aproximativ 2-4 ani. Cu toate acestea, acest interval poate varia in functie de frecventa de utilizare si de tipul de incarcator utilizat. Daca un laptop second hand are o baterie veche sau uzata, durata de viata a acesteia poate fi semnificativ redusa. De asemenea, modelul laptopului poate juca un rol in durata de viata a bateriei. Unele modele de laptopuri au baterii mai mari sau mai puternice, ceea ce poate duce la o durata de viata mai mare a bateriei.

Conectivitatea

Conectivitatea laptopului este importanta pentru conectarea la internet si la alte dispozitive. Pentru un laptop ieftin, conectivitatea poate fi mai putin avansata, insa trebuie sa se verifice daca are suficiente porturi USB, un port HDMI sau VGA pentru conectarea la un monitor extern, si o conexiune Wi-Fi stabila si rapida.

Laptop ieftin | calculatoare second hand | IT-SH.ro

Laptop ieftin

Sistemul de operare

Sistemul de operare este important pentru functionalitatea laptopului. Pentru un laptop ieftin, sistemul de operare poate fi Windows 10 Home sau chiar mai vechi. Acesta trebuie sa fie compatibil cu aplicatiile si software-ul pe care utilizatorul intentioneaza sa le utilizeze.

In final, este important de apreciat ca atunci cand vine vorba de cumpararea unui laptop, pretul este un factor important pentru multi oameni, in special pentru elevi sau studenti care isi fac cumparaturile cu un buget limitat. Cu toate acestea, nu intotdeauna este recomandat sa cumpere cel mai ieftin laptop disponibil. In schimb, este recomandat sa se cumpare un laptop care ofera un echilibru intre performanta, calitate si pret – de exemplu, laptopuri incluse in oferta IT-SH.ro, care intrunesc aceste conditii – astfel incat sa se achizitioneze un dispozitiv fiabil si adecvat nevoilor utilizatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.