5 grupe de alimente impotriva caderii parului

cauze peritonita
Peritonita – Care sunt simptomele si cauzele acestei afectiuni?
februarie 28, 2022
clinica dentara din Cotroceni
Ce tipuri de tratamente efectueaza medicii in cazul urgentelor stomatologice?
martie 11, 2022

5 grupe de alimente impotriva caderii parului

cădereaa parului

Cu cat se iau mai devreme masuri impotriva caderii parului, cu atat va fi mai usor de controlat problema. Dieta este o parte esentiala a tratamentului impotriva caderii parului. Multi oameni trec cu vederea un factor important atunci cand vine vorba de prevenirea si tratarea caderii parului – dieta.

Deficientele nutritionale pot provoca caderea parului. O dieta sanatoasa si variata, care include surse de antioxidanti, fier, vitamina D si biotina, este foarte importanta pentru par. Care sunt principalele grupe de alimente care trebuie consumate de cei care sufera de caderea parului?

Peste gras

Unele specii de pesti care contin acizi grasi importanti, inclusiv omega-3 si vitamina D, sunt:

  • Ton;
  • Macrou;
  • Somon;
  • Hering.

Pestele gras este, de asemenea, o sursa buna de proteine, seleniu si vitamine B. Toti acesti nutrienti sunt importanti pentru sanatatea parului.

Oua

Ouale sunt ca o multivitamina naturala, deoarece contin o varietate de vitamine, minerale si alti nutrienti. Unele dintre ele care sunt bune pentru par sunt: ​​proteine, biotina, seleniu si zinc.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze de culoare verde inchis sunt bogate in nutrienti care previn caderea parului. Cateva legume sanatoase cu frunze verzi sunt:

  • Spanac;
  • Kale;
  • Voinicica.

Contin vitamina A, fier, beta caroten, acid folic si vitamina C. Fierul este o substanta importanta pentru sanatatea parului, nu intamplator lipsa acestuia poate provoca caderea parului.

Fructe

Fructele bogate in compusi care sunt importanti pentru parul sanatos, inclusiv vitamina C si antioxidanti, sunt:

  • Cirese;
  • Caise;
  • Struguri;
  • Portocale;
  • Afine;
  • Fructe de padure.

Aceste fructe contin o serie de antioxidanti care ajuta la protejarea foliculilor de par de radicalii liberi. Vitamina C sprijina absorbtia fierului si productia de colagen. Colagenul este una dintre proteinele care formeaza parul si ajuta la prevenirea caderii.

Nuci si seminte

Aceste alimente bogate in nutrienti previn si atenueaza caderea parului. Acest lucru se datoreaza in principal continutului lor de vitamina E, zinc, seleniu si acizi grasi omega-3. Persoanele care sufera de caderea parului, trebuie sa manance mai multe:

  • Nuci;
  • Migdale;
  • Seminte de in;
  • Chia.

Zincul si seleniul sunt oligoelemente esentiale pe care organismul nu le poate produce singur. De aceea este important sa se gaseasca in mancare, iar nucile si semintele sunt deosebit de potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.