Cele mai frecvente probleme ale masinilor de epoca: cum se pot rezolva si simplu?

sport
Cum poti sa slabesti rapid 10 kilograme?
aprilie 30, 2020
service-auto-din-Bucuresti
Service auto multimarca: de ce sa-ti lasi masina pe mana specialistilor?
mai 13, 2020

Cele mai frecvente probleme ale masinilor de epoca: cum se pot rezolva si simplu?

mașini antice

A detine o masina de epoca reprezinta pentru cei mai multi colectionari un vis devenit realitate, insa o astfel de masina, dincolo de istoria si frumusetea inestimabila, vine la pachet cu o serie de probleme si defectiuni care pot ridica serioase semne de intrebare. Specialistii sustin ca o mare parte dintre aceste probleme ale masinilor de epoca pot fi usor de rezolvat.

Care sunt principalele probleme ale masinilor de epoca?

O masina clasica poate fi o sursa de mare mandrie. Colectionarii retraiesc fericirea zilelor de glorie ale masinilor antice, cand cromul stralucea puternic si masinile erau facute sa dureze o viata. Trecatorii si alti soferi participanti la trafic vor admira cu siguranta o astfel de bijuterie pe roti. Cu toate acestea, exista cateva mici probleme care pot aparea, insa solutiile sunt la indemna oricui.

O problema majora in cazul masinilor de epoca o reprezinta disponibilitatea pieselor. Soferii care trebuie sa schimbe o piesa de la o masina moderna, trebuie doar sa mearga la orice service pentru a o inlocui. Dar daca masina are zeci de ani, este posibil ca piesele de schimb sa nu se poata gasi imediat, aceasta fiind una dintre cele mai mari provocari pentru colectionarii de masini antice. Pentru a facilita accesul, soferii ar trebui sa se alature unui club de colectori din zona, sa participe la licitatii specializate sau sa caute online piese auto rare. Daca pur si simplu piesele nu mai sunt disponibile, atunci ar trebui inlocuite cu echivalentul modern.

Este posibil ca soferii sa aiba unele probleme in trafic. Daca masina este fabricata in anii ’60 -’70, nu ar trebui sa existe prea multe probleme pentru a pastra viteza de circulatie, dar daca masina este mult mai veche de atat, cel mai bine este sa se evite autostrazile si sa se circule doar pe drumurile unde limitele de viteza sunt mai mici.

Masinile clasice pot fi cele mai impunatoare de pe drum, dar asta nu inseamna ca respecta standardele de siguranta de astazi. De regula, aceste masini au fost construite inainte de inventia centurii de siguranta si absolut niciun model nu are airbag. Exista putine solutii pentru a combate aceasta problema, insa soferii ar trebui sa se asigure ca putinele elemente de siguranta prezente de fapt in masina functioneaza corect. Acestia trebuie sa se asigure ca presiunea in anvelope este buna, trebuie sa verifice motorul des si sa faca o revizie completa cel putin o data pe an pentru a ramane in siguranta la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.