Cum poti decora tavanul din living si dormitor in mod eficient si modern?

Tot ce trebuie sa stii despre bonetele chirurgicale
septembrie 14, 2021
coafor din 1 mai
De ce trebuie sa tii cont atunci cand apelezi la serviciile de aplicare extensii par?
septembrie 24, 2021

Cum poti decora tavanul din living si dormitor in mod eficient si modern?

tavan living

Un element important al oricarei incaperi careia i se acorda din pacate o atentie din ce in ce mai mica este tavanul. Tavanului i se acorda mai putina atentie decat suprafetelor aflate la nivelul ochilor, insa acesta ofera oportunitatea adaugarii unei note distinctive in orice incapere.

Nu incape nicio indoiala ca daca este zugravit in alb, tavanul simplifica foarte mult procesul de amenajare, insa decorat altfel, poate transforma un spatiu conventional intr-un spatiu creativ si plin de farmec. De aceea, remodelarea celui de al cincilea perete din orice incapere este o metoda rapida si mai putin costisitoare de renovare.

  • Adauga culoare tavanului

Un tavan alb simplu reprezinta o solutie foarte eficienta de decorare a camerei, insa nu si cea mai inspirata. Un tavan alb este un tavan sigur, iar in camerele mici, poate fi cea mai simpla si eficienta solutie deoarece amplifica vizual spatiul.

Dar asta nu inseamna ca un tavan colorat este echivalent cu un dezastru decorativ. Atata vreme cat tavanul este vopsit in culoarea cu una sau doua nuante mai deschisa decat cea a peretilor, va parea mai inalt. In plus, tavanul poate fi vopsit intr-o culoare satinata deoarece lumina se va reflecta de pe suprafata tavanului. Nu in ultimul rand, o culoare intunecata pe un plafon inalt va echilibra spatiul dintr-o camera.

  • Imperfectiunile tavanului pot fi mascate cu lambriuri

Una din cele mai ieftine metode de mascare a imperfectiunilor tavanului este reprezentata de folosirea lambriurilor. Acesta practica are doua avantaje deosebite, si anume mascarea cablurilor tevilor si imperfectiunilor si izolarea mai buna a camerei din punct de vedere termic si fonic.

Tavanele mai pot fi decorate si cu o bordura colorata, aceasta nefiind o tehnica decorativa foarte noua, insa este foarte eficienta. Daca tavanul este incadrat intr-o bordura realizata cu ajutorul a doua nuante apropiate de ale aceleiasi culori, se va crea un efect decorativ tridimensional foarte atractiv, iar plafonul va arata ca o caseta sau ca o tava intoarsa, dand iluzia de inaltime.

  • Dungi sau stickere aplicate pe tavan

Pe tavan mai pot fi aplicate si stickere, si nu este vorba despre stelutele fosforescente care nu ar trebui sa decoreze altceva decat camera copilului, ci stickerele realizate din vinilin acrilic intr-o mare varietate de forme si de culori.

Proprietarii pot alege unele stickere cu model floral, pentru centrul tavanului care sa incadreze in mod estetic un candelabru sau o lustra, aplicate pe un tavan alb, pentru a nu aglomera prea tare atmosfera. De asemenea, tavanul mai poate fi decorat si cu dungi.

Tavanul dungat nu este foarte popular in apartamentele romanilor, dar proprietarii nu vor avea decat de castigat de pe urma unui tavan cu dungi in dormitor. In living, insa, un tavan cu dungi este mai putin practic si nu va avea acelasi efecte pentru ca dungile tind sa micsoreze optic spatiile mari si sa le mareasca pe cele mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.