Cum provoci o noua inflorire la orhidee?

CasaEduard.ro
Pozitionarea celor mai moderne paturi pentru dormitor
octombrie 8, 2020
clinica stomatologica din sector 2
Avantajele unei proteze dentare elastice – o alternativa avantajoasa
octombrie 15, 2020

Cum provoci o noua inflorire la orhidee?

lumina orhidee

Cei care tocmai au cumparat o orhidee trebuie sa stie ca aceasta planta nu este greu de intretinut, insa trebuie sa urmeze pasii potriviti pentru a avea o noua inflorire.

  • Lumina

Orhideea, ca orice alta planta vie, are nevoie de lumina; singura sa sursa de energie. Trebuie asezata intr-un loc unde primeste lumina buna toata ziua, cu cateva ore de soare, mai ales dimineata.

  • Udare

Cel mai bun mod de a uda o orhidee este ca aceasta sa fie scufundata in apa. Majoritatea orhideelor ​​sunt vandute intr-un ghiveci transparent, cu gauri de drenaj. La fiecare 7 pana la 10 zile, se lasa planta in apa timp de 10 pana la 30 de minute intr-un castron cu apa calduta. Este foarte important sa nu ramana apa reziduala in ghiveci.

  • Temperatura ideala

In ceea ce priveste temperatura, cea din casa este perfecta. Umiditatea atmosferica ridicata este buna, dar trebuie evitata pulverizarea, care lasa pete pe frunze si poate provoca putregai. Folosirea unui umidificator in aceeasi camera in timpul lunilor de iarna va fi suficienta pentru a-i oferi umiditatea necesara.

  • Fertilizare

Orhideea se fertilizeaza numai din primavara pana la sfarsitul verii si foarte, foarte putin. Ingrasamantul universal va fi suficient. O orhidee matura va produce din cand in cand o frunza noua si va pierde una veche, care va deveni galbena. Pur si simplu se rupe frunza ingalbenita. In ceea ce priveste acele radacini aeriene ciudate care merg peste tot, trebuie lasate in pace. Prezenta lor este normala.

  • Cum sa faci din nou o orhidee sa infloreasca?

Cand cade ultima floare exista 2 optiuni. Se poate incerca sa se forteze o mini-inflorire pe aceeasi tulpina de flori taind-o chiar deasupra celui de-al doilea sau al treilea nod de la baza sau se taie intreaga tulpina de la baza sa, ceea ce va asigura o inflorire mai tarzie, dar mai lunga, abundenta.

In mod normal, orhideea va inflori o data pe an, cam in aceeasi data cu prima data.  Inflorirea are loc cand planta este gata: nu este necesar un tratament special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.