De ce sunt serviciile de tractari auto mai solicitate pe timp de noapte?

televizor LED
Alegerea unui Smart Tv – LCD sau OLED?
decembrie 15, 2020
Afla ce fel de titluri poti cumpara de la un anticariat online Printre Carti!
decembrie 28, 2020

De ce sunt serviciile de tractari auto mai solicitate pe timp de noapte?

asistenta rutiera

Deseori, condusul pe timp de noapte nu poate fi evitat,dupa cum nici problemele care pot sa apara oricand la masina si pentru a caror rezolvare pot fi necesare servicii de tractari auto. Foarte adevarat, ziua sau noaptea, proprietarii autoturismelor pot evita unele probleme respectand unele reguli simple.

Statisticile arata faptul ca pe timpul noptii se inregistreaza un numar mai mare de accidente decat in timpul zilei, desi traficul pe timp de zi este mult mai intens. Pentru unii conducatori auto condusul pe timpul noptii pune probleme atat de mari, incat au nevoie de interventia serviciilor de asistenta rutiera pentru ca nu se mai pot descurca singuri daca masina nu mai porneste din loc.

Capcane ale condusului pe timp de noapte si cum pot fi evitate – recomandari ale specialistilor in tractari auto

In timpul noptii este foarte important ca soferii sa fie vigilenti si sa vada totul in jurul lor. Este important sa fie aproximate corect distantele, sa se circule regulamentar si soferii sa fie foarte odihniti. Vederea buna in timpul conducerii auto depinde de mai multi factori, printre care si folosirea in mod corect a farurilor, precum si lungimea zonei iluminate de fasciculul de lumina al farurilor in zona curbelor.

Vizibilitatea pe timpul noptii este foarte importanta pentru ca altfel poate afecta perceptia adancimii, recunoasterea culorilor si vederea periferica, aceste cauze determinand cele mai multe accidente rutiere pe perioada noptii. Nu este de neglijat nici faptul ca noaptea se poate produce fenomenul de orbire cauzat de masinile care vin din fata cu faza lunga, dar si a autovehiculelor din spate care isi proiecteaza faza de drum in oglinzile retrovizoare ale autovehicului din fata.

Tractari auto | asistenta rutiera | AloTractari.ro

tractari auto

Soferii isi pot muta privirea spre marginea drumului pana la limita conului de lumina a farurilor proprii si trebuie sa isi adapteze viteza la spatiul de vizibilitate.

Nu in ultimul rand, pe perioada noptii, aprecierea distantei si vitezei se face mai greu, de aceea lentoarea deciziilor, precum si cresterea timpului de reactie sunt consecinte importante. Pentru a circula in conditii de siguranta in timpul noptii, este absolut necesar ca soferii sa respecte regulile de circulatie si sa aiba pentru orice eventualitate un numar de telefon al unei companii de tractari, numar ce poate fi obtinut online de pe site-ul AloTractari.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.