Dieta BARF – modul potrivit de hranire pentru aproape fiecare pisica

rezidentiat pentru medicina generala
Vrei sa devii agent de politie? Iata cum te poti pregati mai usor
februarie 8, 2022
tensiometre
Pulsoximetru – ce este, cum ajuta si de ce ar trebui ca fiecare om sa il aiba in casa?
februarie 14, 2022

Dieta BARF – modul potrivit de hranire pentru aproape fiecare pisica

diete pisica

In ciuda numeroaselor avantaje ale dietei BARF pentru pisici, aceasta nu poate fi abordata necritic, deoarece nu este lipsita de riscuri. Carnea cruda poate fi contaminata si poate avea oua de paraziti in interior. Acidul puternic din stomacul unei pisici poate digera mult, dar exista intotdeauna riscul de a contracta boala, in special cele batrane sau bolnave.

Folosind doar carne adaptata pentru consumul uman pentru hranirea animalelor, aceasta va fi cu siguranta testata pentru infectii si paraziti. Cu toate acestea, din moment ce stapanii nu pot produce carnea singuri, trebuie sa se bazeze pe terti pentru aceasta.

Un proprietar care isi hraneste pisica cu o dieta BARF isi asuma o mare responsabilitate si ar trebui sa fie constient de asta. Daca nu este pregatit sa aprofundeze acest subiect, sa aiba grija de calitatea ingredientelor selectate si sa incerce sa diversifice meniul, optiunea mai buna si mai de incredere este sa foloseasca produse gata preparate.

Daca, pe de alta parte, aceasta sarcina este abordata in mod responsabil si mesele sunt pregatite cu grija si dragoste, dieta BARF este cu siguranta modul potrivit de hranire pentru aproape fiecare pisica!

Pentru proprietarii de pisici care prefera sa supravegheze totul singuri si ar prefera sa aleaga carnea pentru animalul lor de companie, este posibil sa cumpere suplimente gata preparate. Contin toate vitaminele si mineralele necesare, trebuie doar amestecate cu carne proaspata si organe. Astfel, se obtine hrana pentru pisici gata facuta – fara masurare sau cantarire si cu investitia minima de timp!

De asemenea, sunt disponibile spre vanzare meniuri BARF gata facute, care fac posibila alimentarea pisicilor intr-un mod adaptat cerintelor lor, chiar daca proprietarii nu au timp sa le pregateasca singuri.

Acum cativa ani, produsele brute erau disponibile doar la macelariile locale, acum sunt mult mai disponibile pe internet. Acest trend a fost preluat de producatorii de alimente – au lansat meniuri BARF gata facute, echilibrate in asa fel incat sa raspunda tuturor nevoilor pisicii.

Aceste meniuri sunt compuse din carne cruda si nutrienti esentiali, apoi portionate si congelate. Proprietarul pisicii poate apoi dezgheta portiile finite dupa cum este necesar. Pentru proprietarii care sunt destul de critici cu conceptul BARF si doresc sa ofere animalului lor ceva delicios, preparatul Ragout cu broccoli si cartofi – suna a cina potrivita pentru un adevarat gurmand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.