Electrocasnicele conectate: cum functioneaza?

artrita maini
Artrita la maini – remedii naturale
octombrie 31, 2020
achizitii carti
Cum ajuta o echipa de cumparatori de carti vechi in situatiile de impas financiar?
noiembrie 6, 2020

Electrocasnicele conectate: cum functioneaza?

programe electrocasnice

In ultimii ani, tot mai multi producatori recomanda electrocasnicele conectate. Conectivitatea promite control de la distanta, usurinta in utilizare si economie la energie. Cum functioneaza aceste dispozitive conectate? Cum economisesc energie?

Aparatele conectate pot fi controlate de la distanta sau programate de pe ecranul unui smartphone sau tableta. Efectuarea de ajustari sau programare pe ecranul unui terminal mobil ofera comoditate.

In domeniul aparatelor electrocasnice mici, unele dispozitive sunt conectate prin Bluetooth: se poate pregati astfel o cafea (mai lunga sau mai scurta, mai mult sau mai putin tare, cu mai mult sau mai putin lapte etc.).

Dar majoritatea dispozitivelor, in special in domeniul electrocasnicelor mari, sunt conectate prin Wi-Fi, ceea ce promite posibilitati mai extinse. Datorita Wi-Fi, se poate prelua controlul de la distanta, in timp ce pentru a utiliza Bluetooth, aparatul trebuie sa fie aproape de tableta sau smartphone-ul la care este conectat.

Odata ce aparatul de uz casnic este instalat – cuptor, masina de spalat, masina de spalat vase, frigider – tot ce trebuie utilizatorii sa faca este sa descarce aplicatia dedicata pe telefonul smartphone (disponibila in general pentru iOS si Android), apoi sa urmeze instructiunile si sa conecteze dispozitivul la reteaua Wi-Fi.

  • In ce masura aparatul electrocasnic conectat economiseste energie?

Pe de o parte, aplicatia ofera multe sfaturi de utilizare. In special, permite utilizatorilor sa aleaga programele potrivite. De exemplu, daca se spala rufele din bumbac care nu sunt foarte murdare, un ciclu la 30 ° C este suficient pentru a asigura performante satisfacatoare. Comparativ cu un ciclu la 40 ° C, se obtine acelasi rezultat prin economisirea energiei.

Acelasi exemplu pentru spalarea vaselor: nu este nevoie sa se foloseasca un ciclu de temperatura ridicata daca vasele nu sunt foarte murdare.

Un alt exemplu este cu hota care comunica cu plita: atunci cand plita este pornita, hota se aprinde automat si viteza de filtrare este, de asemenea, reglata automat. Rezultatul ? Filtrare optima utilizand exact puterea potrivita, deci folosind cantitatea potrivita de energie, nici mai mult, nici mai putin.

Pe scurt, conectivitatea ajuta la obtinerea celor mai bune rezultate cu cea mai mica cantitate de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.