Principalele reguli de care sa tii cont pentru a-ti face un upgrade la servere

Indiferent de tipul de activitate al companiilor si de marimea acestora, pentru orice tip de afacere, infrastructura IT este foarte importanta. Sunt probleme de natura tehnica ce pot aparea din senin si care le pot perturba activitatea, care le pot crea intreruperi si, in cele mai grave cazuri, care pot opri ciclul de productie. De aceea, nu este suficienta achizitionarea unor servere second hand, ci si intretinerea lor prin efectuarea periodica a unui upgrade.

Indiferent ca se folosesc computere noi sau calculatoare refurbished in cadrul companiei, upgrade-ul infrastructurii de servere este necesar la un anumit interval de timp, avand rolul de a imbunatati performanta si fiabilitatea echipamentelor, dar si de a economisi sume importante de bani.

Daca performanta serverului scade, costurile cresc

Indiferent de modelul serverului ales, performanta acestuia se erodeaza cu 14% anual. Ceea ce inseamna ca dupa cinci ani de utilizare, serverul mai are doar 40% din performanta pe care o avea atunci cand era nou. Performantele mai scazute si ratele mari de defectiuni cresc downtime-ul neplanificat, iar costurile ridicate de intretinere necesita si investitii suplimentare in echipamente mai vechi. Tinand cont de faptul ca majoritatea companiilor se dezvolta foarte rapid, aplicatiile moderne de management permit urmarirea mai buna a volumului de munca si o analiza mult mai ampla a performantei.

De asemenea, clientii companiei www.it-sh.ro trebuie sa tina cont si de faptul ca serverele imbunatatesc capacitatea de a avea o densitate mai mare de aplicatii virtuale. Aplicatiile business vor rula intr-un mediu virtualizat, reducandu-se astfel costurile de energie si de racire, cerintele privind spatiul necesar pentru data center, dar si timpul de intretinere si costurile de licentiere.

Utilizarea continua a serverelor, ce depaseste durata lor de functionare, poate cauza perioade neplanificate de downtime, datorita componentelor mecanice si imbatranirii softului. Achizitionarea unui server second hand este o solutie mult mai economica decat extinderea contractului de servicii deja existent, de aceea persoanele interesate trebuie sa ia in calcul oferta online de servere second hand.

Servere second hand | calculatoare refurbished | www.it-sh.ro

servere second hand

Magazinul online IT SH pune la dispozitia clientilor servere second hand cu procesoare foarte puternice Intel Xeon, marci cunoscute la nivel national si international. Toate produsele sunt descrise in amanunt, atat din punct de vedere al compatibilitatii, al capacitatii, vitezei de rotatie, interfetei. Fiecare produs vine insotit de garantie si poate fi folosit in cadrul companiilor mici, mijlocii si mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.