Sase tehnici de adoptat pentru a avea mai mult timp liber pentru lucrurile care ne plac

erotic massage
Imbarcare catre o evadare a simturilor
iunie 24, 2016
Extensii cusute
Cinci lucruri esențiale despre celulita, înainte de a face un masaj
iulie 22, 2016

Sase tehnici de adoptat pentru a avea mai mult timp liber pentru lucrurile care ne plac

divertisment

Din pacate, timpul pare sa zboare din ce in ce mai repede si cu siguranta cele 24 de ore ale zilei ne sunt insuficiente. Asadar, pentru a se regasi cu sine si a petrece momente de calitate facand lucruri cu adevarat interesante, este necesara o organizare strategica. In ceea ce tine de timpul liber este urgent si important sa nu intram in rutina si dictatura deadline-urilor. Cu cateva sfaturi pe care le-am pregatit pentru dumneavoastra, invatati sa va oferiti momente de odihna si de placere.

Oferiti-va RDV-uri cu sine. Poate parea complet ciudat, desigur dar este incredibil de eficient si de linistitor pentru sanatatea mentala. Delimitand timp pentru voi insiva este cea mai eficienta metoda de a construi un cadru propriu de bunastare. Pentru a reusi, aceasta pauza trebuie sa fie regulata, cel putin o data pe saptamana, iar momentul trebuie sa fie dedicat exclusiv fara sa planificati altceva in schimb. Nu va simtiti vinovati daca privilegiati acest timp pentru dumneavoastra si ratati o iesire cu prietenii. Este foarte important sa dati importanta timpului pentru sine, cu aceeasi rigoare ca o programare medicala sau alta obligatie . Recentrati-va obiectivele si profitati.

Odihniti-va de retelele sociale. Retelele sociale ne consuma foarte mult timp. Unele cifre sunt chiar deosebit de alarmante. Un studiu arata ca un utilizator standard din Anglia va verifica de circa 221 ori telefonul pe zi, iar timpul petrecut pe telefoanele mobile a crescut cu 200% intre 2012 si 2014. Ideea nu este de a desfiinta total retelele sociale dar de a limita utilizarea mai ales cand acestea sunt singurul mod de a inlatura plictiseala.

Invatati sa fiti organizati. Cu toate imperativele vietii cotidiene care ne sunt impuse, ne simtim rapid obositi si stresati. Petrecem mult timp intrebandu-ne cum sa iesim din acest cerc vicios si sa facem ordine in cotidian. Asadar, pentru a evita stresul de ultim moment invatati sa planificati evenimentele pe constante de prioritate. Asezati-va 5 minute si reflectati la aceste criterii importante.

Dormiti suficient. Va va permite sa aveti mai mult timp liber. Acumularea oboselii prin neglijarea somnului este nesanatoasa pentru corpul si organismul dvs, si complet neproductiv. Daca ati dormit prea putin noaptea precedenta, veti ataca o noua zi deja obositi, cu o concentratie slabita si cu o dificultate in a intreprinde cele mai simple instructiuni si gesturi.

Faceti o lista cu prioritatile. Principiul Eisenhower propune o maniera originala de a stabili prioritati. Pentru a atinge obiective, ar trebui sa concentrati mai mult timp pentru rezolvarea lucrurilor importante, mai degraba decat a celor urgente. Deci invatati sa acordati atentie actiunilor care va vor permite sa atingeti scopuri exacte. Altfel nu exista nici o motivatie reala sa avansati

Fixati limite pentru dumneavoastra insiva dar si asupra celorlalti. Adoptati aceasta atitudine , va va ajuta sa pastrati o oarecare autoritate si autonomie. Ideea de a-si acorda timp este inainte de toate o chestiune de alegere. Pentru a va facilita, delimitati o durata precisa pentru fiecare problema dar ascultati-va si corpul cand va spune ca trebuie sa incetiniti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.