Totul despre mahon

Cauciucuri Second Hand
Cele mai bune oferte la cauciucuri noi si second hand veti gasi la cel mai renumit depozit din Bucuresti
mai 20, 2017
cofetarie online
Prima cofetarie ce ofera degustare pentru orice comanda
mai 27, 2017

Totul despre mahon

mobilier mahon

Mahon este un fel de lemn de esenta tare si de culoare rosu-brun, ce este impartit in trei specii. Cele trei specii sunt: Mahon cu frunze mari, pe numele latin Swietenia macrophylla, mahonul cubanez pe numele latin Swietenia Mahagoni si mahonul rasucit Humilis Swietenia. Aceste tipuri de arbori au locurile de orginile dupa cum urmeaza: Brazilia, Florida si insulele Caraibe, dar si America Centrala.

In timp ce comertul cu mahon de pe teritoriile spaniole si franceze din America s-a incheiat la finalul secolului XVIII, a ramas totusi activ in zonele ce erau subt controlul britanicilor. In anul 1721, parlamentul britanic a scos toate taxele de import pentru lemnul importat in Marea Britanie din zonele aflate sub stapanire britanica din America. Iar acest lucru a stimulat imediat comertul cu lemn in zone precum India, Scotia si restul Europei. In acelasi timp, legea din anul 1721 a avut ca efect cresterea exporturilor dar si cresterea productiei in materie de lemn, cum ar fi tamplaria, constructii si mobilier lemn masiv, oamenii devenind din ce in ce mai dispusi sa isi cumpere mobila de calitate.

De aceea, pana in anul 1760, peste 90 la suta din mahon importat in Europa venea din aceste zone ce se aflau sub stapanire britanica. La mare concurenta a stat la acea vreme si importul de mahon din Jamaica. O parte din acesta era re-exportat in Europa continentala, dar cele mai multe era utilizat de catre producatorii de mobilier din Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.