La un anumit interval de timp, soferii sunt obligati sa se prezinte la o unitate autorizata RAR pentru efectuarea inspectiei tehnice periodice, daca nu vor sa riste amenzi usturatoare. Valabilitatea ITP-ului, precum si pretul pe care soferii trebuie sa il achite variaza in functie de autoturism.
La ce interval trebuie efectuata inspectia tehnica periodica si in baza caror acte?
Conform BetaITP.ro, autoturismele de uz personal sau comercial trebuie sa efectueze ITP-ul la perioada de 1-2 ani, in vreme ce, autoturismele folosite pentru taximetrie sau scoala de soferi au obligatia de a realiza aceasta verificare la fiecare 6 luni. Autoturismele noi au implicit ITP-ul valabil 3 ani.
In momentul efectuarii ITP-ului, soferii care se prezinta intr-o statie ITP autoturisme GPL trebuie sa prezinte urmatoarele documente:
-
Certificat de inmatriculare,
-
Asigurare RCA valabila,
-
Carte de identitate a autovehiculului,
-
Carte de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie. Nu este sub nicio forma obligatorie prezenta proprietarului autoturismului atat timp cat soferul desemnat se afla in posesia actelor mentionate.
Pentru ca totul sa se desfasoare in conditii optime, soferii trebuie sa se prezinte cu vehiculele curate, cu precadere caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile, acestea fiind componentele ce urmeaza sa fie controlate. De asemenea, anvelopele trebuie umflate la presiunea nominala pentru a se putea constata o posibila defectiune.
ITP autoturisme GPL | ITP microbuze sector 5 | BetaITP.ro
Avantajele colaborarii cu o statie ITP specializata si acreditata RAR
Beta ITP este una dintre unitatile autorizate RAR din Bucuresti ce ofera servicii de verificare pentru aproape toate categoriile de autovehicule ce sunt inregistrate pe teritoriul Romaniei. De la autoturisme, GPL/GNC, SUV 4×4, autoutilitare mai mari, mai mici de 3,5 tone si motociclete, absolut toate acestea sunt atent inspectate pentru a indeplinii conditiile de siguranta.
Personalul este unul profesionist, iar timpul de asteptare este minim ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru soferii grabiti. In plus, acestia se pot prezenta chiar si fara programare, indiferent de tipul de autovehicul detinut, de aceea sunt disponibile inclusiv seviciile ITP microbuze sector 5 si autobuze.
Soferii care au anumite intrebari, pot utiliza formularul disponibil pe site sau pot apela unul din numerele disponibile. De asemenea, exista o sectiune speciala, dedicata celor mai frecvente intrebari pentru soferii care se afla pentru prima data intr-o astfel de ipostaza, precum si pentru cei care au uitat ce presupune cu exactitate aceasta verificare.