Care este durata de viata a unui calculator?

Porta Vecchia
Cele mai frumoase plaje in apropiere de Monopoli, Puglia
februarie 29, 2020
Twindent.ro
Cum alegi serviciile stomatologice cele mai potrivite
martie 13, 2020

Care este durata de viata a unui calculator?

durata viata laptop

Expertii tehnici sunt in general de acord ca durata de viata a unui calculator ar trebui sa fie intre trei sau cinci ani inainte de a fi inlocuit. Desigur, aceasta cifra este doar o generalizare fiind exista o serie de factori care influenteaza durata de viata a unui computer, variind de la calitatea calculatorului, ingrijirea si modernizarea. Pentru jucatori, fiecare computer nou reprezinta o cheltuiala, dar si o investitie in acelasi timp, a caror valoare depinde in mare masura de modul in care este utilizat.

Cand se incheie de fapt durata de viata a unui calculator?

  • Poate cel mai important factor in determinarea utilitatii computerului este utilizarea pe care o are. In timp ce vechiul laptop Windows XP poate funcționa in continuare pentru sarcini simple, cum ar fi blogging-uri, foi de calcul si documente text, ar putea intampina probleme grave de incetinire sau de compatibilitate folosind software de editare video de ultima ora, tehnologie conceputa spre exemplu pentru un computer modern Windows 10. Viata teoretica a computerului ar trebui sa se incheie atunci cand nu mai satisface nevoile utilizatorului, iar actualizarea este mai putin economica decat achizitionarea unuia nou.
  • Calitatea computerului cumparat afecteaza, de asemenea, durata de viata a acestuia. Un produs ieftin, este cel mai probabil sa fie inlocuit inaintea unui laptop business de gama medie sau high-end. De asemenea, unele computere sunt doar mai bine construite decat altele. Inainte de achizitionare ar trebui sa se acorde o atentie mai mare comentariilor expertilor si ale clientilor pentru a sti daca un model este construit cu grija si calitate sau daca obiectivul principal al producatorului a fost doar profitul.
  • Actualizarea componentelor interne ale computerului poate prelungi semnificativ durata de viata a acestuia. Daca se observa o incetinire a multitaskingului sau daca este nevoie de mai mult spatiu de stocare, este mai ieftina cumpararea mai multei memorii RAM sau un hard disk nou decat inlocuirea intregului computer. Proprietarii de laptopuri sunt dezavantajati aici, deoarece doar cateva componente pot fi modernizate. In timp ce proprietarii de laptopuri pot de obicei sa upgradeze memoria RAM si hard disk-ul, proprietarii de desktop pot inlocui aproape orice componenta hardware din computerul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.