Care sunt utilitatile pe care le poate avea o lampa UV bactericida?

PC
Care sunt cele mai utile sfaturi pentru a face PC-ul sa functioneze mai repede?
octombrie 21, 2022
Case de turta dulce
Case de turta dulce pentru Craciun 2022 la Disney World si Disneyland: Date si detalii
noiembrie 18, 2022

Care sunt utilitatile pe care le poate avea o lampa UV bactericida?

Igiena a fost dintotdeauna o preocupare pentru oameni si, mai ales, pentru sectorul medical. In acest fel se poate pastra sanatate oamenilor, iar riscurile de a intra in contact cu diferiti agenti patogeni sunt reduse. In ultimii ani insa aceasta a devenit un punct central de interes pentru intreaga lume.

Astfel ca dispozitive folosite de obicei in sectorul medical, cum este lampa UV bactericida, au inceput sa fie folosite tot mai des si in situatii si contexte foarte diferite. Din dorinta de a crea un cadru sigur pentru clientii lor, antreprenorii din diferite sectoare de activitate au inceput sa foloseasca astfel de lampi pentru dezinfectarea suprafetelor si chiar a aerului.

Cum functioneaza o lampa UV bactericida?

O lampa UV bactericida foloseste razele UVC pentru a distruge virusurile, bacteriile si ciupercile atat de pe suprafete, cat si din aer. Gradul de eficienta al acestor dispozitive de dezinfectie este unul foarte ridicat, de pana la 99%, motiv pentru care au fost folosite cu mult timp in urma in sectorul medical, in special in sectiile de chirurgie pentru dezinfectarea instrumentelor si mesei de operatie.

Acest lucru se datoreaza modului in care actioneaza razele UVC. Razele UVC pot fi periculoase, deoarece pot patrunde pana in profunzimea organismului, distrugand capacitatea celulelor de a se regenera. Prin urmare, agentii patogeni nu se mai pot dezvolta si infecta alte organisme.

Lampa UV bactericida | masa de operatie | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

Pentru siguranta, este recomandat ca in momentul in care lampile UVC se afla in functiune, in raza lor de actiune sa nu existe nicio persoana, animal sau chiar planta, deoarece acestea vor fi si ele afectate de actiunea lampii.

In ce domenii de activitate se utilizeaza lampa UV bactericida?

Datorita eficientei si modului de functionare, lampa bactericida poate fi folosita in foarte multe domenii de activitate, motiv pentru care astfel de dispozitive pot fi cumparate de oricine are nevoie din magazinul online Med-Tehnica.ro.

Un astfel de dispozitiv de dezinfectare se va dovedi la fel de eficient atat in sectorul medical, cat si in cel Horeca, de productie alimentara sau chiar pentru dezinfectarea apelor potabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.