Cauze si remedii pentru tensiunea arteriala scazuta in timpul sarcinii

Blog.PrintreCarti.ro
3 recomandari de carti pentru vacanta de vara
iulie 15, 2020
4 tipuri de servicii pentru care trebuie sa mergi la o clinica stomatologica
iulie 28, 2020

Cauze si remedii pentru tensiunea arteriala scazuta in timpul sarcinii

remedii tensiune arteriala

Tensiunea arteriala scazuta in timpul sarcinii este un simptom des intalnit. Hormonii fluctuanti si modificarile circulatiei pot adesea scadea tensiunea arteriala, in special in primul si al doilea trimestru de sarcina. Valoarea scazuta a tensiunii arteriale in timpul sarcinii nu determina de obicei probleme semnificative de sanatate, iar cele mai multe femei pot trata acest lucru, la domiciliu. Cu toate acestea, tensiunea arteriala foarte scazuta poate fi un motiv de ingrijorare, iar unele femei pot prezenta simptome deranjante.

Ce provoaca tensiunea arteriala scazuta in timpul sarcinii?

Sarcina provoaca multe schimbari – pe masura ce corpul unei femei se adapteaza efortului necesar pentru a crea un copil. Acesta este motivul pentru care este atat de important ca femeile insarcinate sa aiba intalniri periodice cu medicul lor, in toate etapele sarcinii. Tensiunea arteriala se modifica usor in functie de nivelul de energie al femeii, de stilul de viata si de nivelul de stres.

Desi acest lucru este normal, exista insa si alti factori care pot cauza scaderea tensiunii arteriale. Pentru femeile insarcinate, acestia pot fi:

– reactii alergice;

– infectii;

– repaus prelungit la pat;

– deshidratare;

– subnutritie;

– hemoragie interna;

– anemie;

– afectiuni cardiace;

– tulburari endocrine.

Daca nu exista insa nicio afectiune de baza care sa poata cauza scaderea tensiunii arteriale, medicul ii va recomanda gravidei, mici ajustari ale stilului de viata.

Remedii

De obicei, nu exista tratament medical pentru tensiunea arteriala scazuta in timpul sarcinii, dar o femeie poate incerca mai multe remedii la domiciliu, pentru ameliorarea simptomelor.

Odihna

Este esential ca femeile insarcinate sa se odihneasca mai des. Odihna periodica pe parcursul zilei poate oferi corpului, timp sa se refaca si sa reduca oboseala.

Lichidele

Este important consumul de lichide pe parcursul sarcinii. Daca tensiunea arteriala scazuta provoaca greata, ceaiul cald din plante poate ajuta la ameliorarea simptomelor.

Meniu bine structurat

O dieta variata si bogata in nutrienti este deosebit de importanta in timpul sarcinii si poate contribui la reducerea simptomelor.

Un medic poate, de asemenea, sa recomande unei femei sa-si creasca aportul zilnic de sare, daca are o tensiune arteriala scazuta in timpul sarcinii. Insa prea multa sare poate avea un impact negativ, de aceea este esential sa se discute cu medicul inainte de a adauga sare suplimentara in dieta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.