Ce inseamna si cand este necesara aditia de masa osoasa

cabinet stomatologic in Bucuresti
Alimente care stimuleaza albirea dentara
martie 26, 2019
cumpar carti de orice fel
Trei motive pentru care sa vinzi cartile pe care le-ai citit deja
aprilie 4, 2019

Ce inseamna si cand este necesara aditia de masa osoasa

implant dentar

In stomatologie, aditia osoasa reprezinta un procedeu prin care masa osoasa a maxilarului se reface, in vederea sustinerii unui implant dentar. Aditia osoasa se va dovedi esentiala pacientilor care doresc un implant dentar, insa care au pierdut o cantitate mare de masa osoasa. Fenomenul cunoscut sub numele de resorbtie sau atrofie a oaselor maxilare este din ce in ce mai des intalnit si exista si cazuri in care intregul os a suferit o reducere de volum.

Importanta si avantajele aditiei de masa osoasa

Aditia de masa osoasa este necesara in cazul in care dintele sau dintii au fost compromisi si trebuie inlocuiti cu un implant dentar, sau in urma unui accident traumatizant la maxilar, in care s-a pierdut suficient de multa masa osoasa. De asemenea, daca pacientii au suferit extractii in trecut si nu au inlocuit dintele sau dintii cu o punte dentara, va fi necesara aditia de os. In cazul celor care poarta proteze mobile partiale sau totale si acestea se dovedesc a fi prea largi si nu se mai lipesc de gingii, fiind necesara o cantitate tot mai mare de adeziv, o interventie de aditie osoasa se va dovedi alegerea ideala!

Aditia osoasa este o procedura care ofera numeroase avantaje pacientilor. In primul rand, creste longevitatea implanturilor dentare si a dintilor naturali din apropierea zonei de grefa, avand o rata mare de succes. De asemenea, imbunatateste aspectul estetic al danturii si are efecte pozitive asupra starii de spirit a pacientului, imbunatatind si igiena orala.

Aditia osoasa poate fi de mai multe feluri, in functie de scopul pentru care se realizeaza. Asadar, aditia osoasa care urmareste conservarea alveolei postextractionale se va dovedi o procedura utila in cazul pacientilor in care implantul dentar nu poate fi inserat imediat dupa extractie. Aditia osoasa orizontala este recomandata in cazul in care osul maxilar este prea subtire si implantul dentar nu se poate fixa in siguranta. Aditia osoasa verticala este folosita pentru situatiile in care osul maxilar este prea scurt.

Medicul specialist stabileste daca este necesara aditia de os si face toate procedurile necesare in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.