Cel mai scump parfum din lume

cartier rezidential
Paladin Residence – case individuale si duplexuri
decembrie 21, 2016
velvet dental
Pentru servicii de implant dentar si chirurgie orala, apelati la clinica Velvet Dental
ianuarie 6, 2017

Cel mai scump parfum din lume

parfumuri

Un parfum poate reprezenta un stil personal si chiar o semnatura unica pentru un individ. O persoana care se respecta le va spune indirect celor din societate ca este o persoana puternica si sigura pe ea, doar daca aplica parfumul potrivit. In continuare va invitam sa lecturati cateva informatii interesante despre parfumuri, ingrediente si modul de preparare al acestora.

 Pentru inceput va spunem ca moscul este o substanta cu un miros puternic, de culoare brun-roscata ce este secretata de cerbul mosc de sex masculin. Din moment ce aceasta substanta se obtine doar prin uciderea acestui animal aflat pe cale de disparitie, este un ingredient destul de rar, in schimb parfumierii au gasit solutii care imita mirosul de mosc traditional, precum Ambrette sau alte materii prime sintetice.  Tot in categoria ciudateniilor, intra si “apa de tigara”. In anul 1921, Molinard a lansat pe piata un parfum numit Habanita care era destinat in primul rand persoanelor care doreau sa miroasa a tigari. In momentul pulverizarii avea un miros puternic de tutun, insa odata ce intra in piele, respectivul miros se transforma intr-unul dulceag si avea o durata de mentinere de pana la 8 ore.

 O alta informatie interesanta este legata de Jean Carles, parfumierul francez renumit care a creat mirosul pentru Miss Dior. In urma unei polite de asigurare, acesta si-a asigurat nasul contra sumei de un milion de dolari. Multe note de iasomie regasite in unele arome de parfum sunt de fapt produse prin utilizarea unui material sintetic numit indole, care este derivat din gudron de carbune. Atunci cand este utilizat intr-o concentratie scazuta, acesta emana un miros placut cu tenta florala. Nu in ultimul rand va spunem ca cel mai scump parfum din lume este Clive Christian Imperial Majesty. Acesta are un pret de 215.000 dolari. Este ambalat intr-o sticla de cristal marca Baccarat si este accesorizat cu un guler de aur de 18 carate si diamante de cinci carate.

Sursa (http://www.byrdie.co.uk/perfume-facts/slide9)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.