Cele mai comune afectiuni tratate de un pedodont

Pedodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratarea dintilor copiilor, atat a celor de lapte, cat si a dintilor permanenti, folosind metode moderne si deloc dureroase. Una din cele mai comune afectiuni ale copiilor este reprezentata de caria de biberon care, daca este tratata din timp, nu lasa urme vizibile pe viitor.

Potrivit medicilor care Dentago.ro, parintii trebuie sa mearga cu copiii la stomatologie, inca de cand acestia sunt foarte mici – din primul an de viata. Multitudinea de cabinete medicale stomatologice, fac posibil ca o vizita la specialist sa nu fie dificila. De exemplu, serviciile de stomatologie pentru copii din sector 6 sunt asigurate de profesionisti care stiu cum sa abordeze micii pacienti, astfel incat acestora sa nu le fie teama.

Afectiuni comune care determina parintii sa se prezinte cu copiii la medicul pedodont

Prima si cea mai importanta si mai comuna afectiune este caria dentara. Caria de biberon a dintilor de lapte este foarte periculoasa, deoarece poate duce la pierderea prematura a dintilor. De asemenea, caria de biberon este si foarte dureroasa si poate provoca neplaceri copiilor mici, probleme la masticatie, pana la refuzul hranei.

Din fericire, caria de biberon se poate trata folosind metode moderne si deloc invazive, iar copiii se vor putea bucura de dintisorii de lapte plombati o perioada cat mai lunga. In vederea prevenirii aparitiei cariilor la copii, medicii specialisti pedodonti pot recomanda fluorizarile si sigilarile dentare. Prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor. Sigilarea dentara a santurilor si fosetelor este simpla, deloc dureroasa, se sigileaza si se izoleaza suprafata dentara de mediul cavitatii bucale pentru a preveni formarea cariilor, indeosebi la molari si premolari. In cadrul clinicii de pedodontie Orizont, specialistii vor stabili care sunt operatiunile necesare pentru tratarea afectiunilor dintilor la copii.

Dintii crescuti stramb sau strambati din cauza obiceiului de a suge degetul sau suzeta, reprezinta o alta problema pentru care parintii se prezinta cu copiii la medicul stomatolog. Un medic ortodont va sti cum sa gestioneze situatia si ce masuri sa ia pentru ca pe viitor, dintii permanenti sa nu creasca la fel de stramb. Parintii, de asemenea, trebuie sa ia masuri in aceasta privinta si sa nu mai ofere copiilor suzeta.

Pedodontie Orizont | stomatologie pentru copii din sector 6 | Dentago.ro

pedodontie Orizont

Sunt si cazuri in care parintii se prezinta cu copiii la medicul specialist stomatolog din cauza unui abces, a unei fracturi dentare, dar si din cauza pierderii timpurie a dintisorilor de lapte. Daca apar leziuni sau probleme in alinierea dintilor, apare un abces la unul din dintisori, iar copilul nu mai poate sa vorbeasca corect sau il impiedica sa manance, daca isi fractureaza un dinte, cel mic va avea nevoie urgent de interventia medicului specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.