Cele mai scumpe carti din lume

sfaturi alaptare
Cea mai buna modalitate de a invata despre alaptare este sa lasi copilul sa te invete!
februarie 28, 2018
Parcare aeroport Henri Coanda
Beneficiile parcarilor amenajate
martie 18, 2018

Cele mai scumpe carti din lume

Anticariat Carti

Alergam dupa lucruri ieftine, dupa probleme usoara, dupa drumuri fara obstacole, dupa viata fara de moarte. Nimic pretios in lumea asta nu este ieftin, cu atat mai mult cartile bune. Daca intrati pe site-ul https://www.printrecarti.ro/ si vedeti o carte la cateva sute de lei, ezitati sa o cumparati, mai ales ca este vorba de un anticariat online, adica nici macar exemplarul nu este nou. Dar ce spuneti de o carte de cateva milioane de dolari?

Iata cateva dintre cele mai scumpe carti ale lumii, un motiv in plus pentru a crede ca, intr-adevar, cartile sunt o comoara!

  1. ”Codicele Leicester” al lui Leonardo da Vinci valoreaza 30.8 milioane de dolari si este cel mai faimos dintre jurnalele stiintifice ale autorului, avand doar 72 de pagini. Prima data a fost cumparat 1717, insa in 1994 a ajuns in proprietatea lui Bill Gates care a platit suma mai sus mentionata. Probabil ca acesta si-a recuperat deja investitia deoarece a scanat manuscrisul si l-a pus la dispozitia doritorilor.
  2. ”Evangheliile lui Henry Leul, ordinul sfantului Benedict” au fost achizitionate de guvernul german pentru suma de 11.7 milioane de dolari.
  3. ”Pasarile Americii” de John James Audubon sunt cuprinse in 4 volume generoase si doar 119 copii in intreaga lume. In anul 2010 pretul acestei opere se ridica la 11.5 miloane de dolari.
  4. ”Povestirile din Canterbury! De Geoffrey Chaucer abordeaza atmosfera regatului englez din secolul XIV intr-un mod in care nimeni n-a mai indraznit vreodata sa povesteasca. Valoreaza aproximativ 7.5 milioane de dolari.
  5. ”First Folio” a lui William Shakspeare cuprinde aproximativ toate operele sale concentrate intr-un volum legat in piele si valoreaza 6 milioane de dolari. Din 750 de exemplare originale au mai ramas doar 228, ceea ce ridica enorm valoarea lor.

Cu siguranta intr-un anticariat de carti nu veti gasi un asemenea exemplar de colectie, oricat ati cauta, insa veti gasi editii ale zilelor noastre. La fel de valoroase, din punct de vedere al mesajului pe care-l transmit, nu neaparat din perspectiva financiara. Cautati Printre Carti si descoperiti lectura care va intereseaza la un pret corect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.