Mansarda sau pod – avantaje si dezavantaje

jachete la moda
Modele de jachete in tendinte
august 23, 2018
personalitate animalele de companie
Ce spune alegerea animalului de companie despre personalitatea voastra
august 28, 2018

Mansarda sau pod – avantaje si dezavantaje

Vile Corbeanca

Oricat de mult ati dori sa nu va ingrijorati cu privire la aspectul si functionalitatea casei pe care doriti sa o achizitionati, pana la semnarea contractului va veti pune o multime de intrebari, veti avea framantari si dileme. Daca aveti posibilitatea de a cumpara o locuinta in faza de proiect, pe langa compartimentarea spatiului, va veti confrunta cu problema construirii unei etaj sau doar a unei mansarde la nivelul superior al casei. Pentru o alegere informata, este necesar sa evaluati ambele posibilitati in functie de propriul stil de viata.

In primul rand, nivelul superior al unei case este o alegere subiectiva, mai mult decat una tehnica. Conform specialistilor in constructii, mansarda este acel spatiu pentru locuit aflat sub acoperisul casei. Acoperisul poate porni de pe pardoseala sau se poate sprijini pe niste pereti de mici dimensiuni construiti in prelungirea peretilor principali. Pentru a putea compartimenta o mansarda, acoperisul trebuie sa fie suficient de inalt si bine sustinut.

Etajul reprezinta inca un nivel construit deasupra parterului. Peretii au aceleasi dimensiuni ca cei de jos, constructia finalizandu-se cu un acoperis de tip sarpanta si un pod, sau o mansarda, in functie de bugetul si preferintele beneficiarului.

Atunci cand trebuie sa alegeti ce tip de nivel superior doriti, ar trebui sa luati in calcul cateva aspecte tehnice de constructie, dar si legate de costuri de constructie si intretinere. In principiu, construirea si intretinerea unei case cu mansarda este mai ieftina decat a uneia cu etaj, insa pentru multi nu este o varianta buna. Din punct de vedere fonic, o camera la mansarda este mai zgomotoasa decat una la etaj, indiferent de cat de bine este izolata. Mansarda se afla imediat sub acoperis, ceea ce face ca vantul sau ploaia sa se auda mult mai intens decat in cazul unui etaj cu pod.

Paladin Residence | Complex Rezidential Corbeanca

Pentru a lua cea mai buna decizie este important sa consultati specialisti care sa va ajute cu explicatii tehnice fondate in studii. In ceea ce priveste casele din Corbeanca, toate detaliile le puteti obtine chiar de la constructori, ingineri si proiectanti. Accesati www.paladinresidence.ro si programati o intalnire, fie pe santier, fie la birou. Este foarte important sa faceti alegeri informate, care sa va faca sa va simtiti acasa, iar echipa Paladin Residence promite sa va ajute in acest sens!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.