Otetul de mere, un otet fermentat pe care oamenii il fac din mere zdrobite, poate fi un remediu natural popular pentru refluxul acid si arsurile la stomac.
Multe remedii casnice pot atenua cu succes simptomele refluxului acid, arsurilor la stomac si alte simptome ale bolii de reflux gastroesofagian.
Unii oameni sustin ca otetul de mere poate ameliora aceste simptome. Pentru altii insa acesta poate agrava refluxul acid. O teorie spune ca multe persoane cu reflux acid au prea putin acid in stomac – o afectiune numita hipoclorhidrie. Oamenii pot dezvolta aceasta afectiune prin administrarea de inhibitori ai pompei de protoni.
Acestea sunt medicamente obisnuite pentru refluxul acid care pot reduce acidul stomacal la niveluri foarte scazute. Deci, consumul de otet de mere poate ajuta aceste persoane sa creasca aciditatea stomacului.
Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu au efectuat suficiente cercetari asupra efectelor otetului de mere asupra intestinului pentru a sustine aceste afirmatii.
- Otetul de mere calmeaza refluxul acid?
Sustinatorii acestei teorii spun ca aciditatea tonicului, precum si bacteriile benefice din interior pot imbunatati digestia si ameliora refluxul.
In general, riscul utilizarii otetului de mere pentru refluxul acid este minim. Multi oameni il consuma zilnic pentru controlul glicemiei, pierderea in greutate si multe altele, fara a avea efecte adverse. Acestea fiind spuse, nici o cercetare nu confirma faptul ca este sigura utilizarea pe termen lung.
Pentru unii oameni, otetul de mere agraveaza arsurile la stomac. Acestia pot experimenta alte arsuri si iritatii dupa ce au baut otet.
Persoanele care doresc sa incerce otet de mere pentru reflux usor pot amesteca intre o lingurita si o lingura de otet intr-un pahar cu apa. Luat inainte sau dupa mese poate reduce simptomele de reflux acid la unele persoane. Nu este insa recomandat ca oamenii sa bea otet de mere pentru reflux acid moderat pana la sever.
- Efectele secundare ale consumului de otet de mere
In afara de riscul de a agrava arsurile la stomac, otetul de mere are potentialul de a eroda smaltul dintilor. Pentru a proteja dintii, otetul trebuie intotdeauna diluat.
Otetul de mere poate interactiona cu medicamente precum diuretice si insulina. Persoanele care iau orice medicamente sau suplimente ar trebui sa consulte medicul inainte de a bea in mod regulat otet de mere.