Rase de caini pentru persoanele cu alergii

pneumonia sarcina
Pneumonia in timpul sarcinii
ianuarie 31, 2021
Cand ai nevoie de un aparat dentar ieftin?
februarie 11, 2021

Rase de caini pentru persoanele cu alergii

rase de caini

Exista anumite rase de caini care pot fi recomandate si persoanelor cu alergii. Asadar, exista o solutie la aceasta problema si anume – alegerea unei rase de caine care afecteaza cel mai putin alergiile.

  • Rasa Basenji

Acesti caini nu isi pierd parul si sunt foarte fermecatori. Uneori, aceasta rasa face mult zgomot si poate fi destul de dificil de antrenat. Dar acest comportament incapatanat merge mana in mana cu latura extrem de iubitoare a stapanului. Rasa atinge o lungime de 43 cm si o greutate de 12 kg.

Nu este insa recomandat intr-un apartament mic – acest caine frumos este destul de activ in interior. Daca exista un apartament mai mare sau o curte, rasa Basenji este o optiune excelenta pentru persoanele care sufera de alergii.

  • Rasa Pudel

La aceasta rasa exista 3 dimensiuni – standard, miniatura si „jucarie”. Pudelii nu naparlesc, dar blana lor necesita pieptanare si ingrijire constanta. Sunt usor de antrenat, dar cei mai mici au o voce destul de puternica. Cu toate acestea, toate soiurile rasei se caracterizeaza prin inteligenta si forta, indiferent de marime.

  • Rasa Ogarul italian

Acest prieten are o blana destul de subtire, usor de intretinut. De asemenea, Ogarul italian este foarte jucaus si loial proprietarilor sai si nu are nevoie de o curte mare pentru a trai. Rasa atinge o lungime de 38 cm si o greutate de 4,5 kg.

Cu toate acestea, trebuie amintit faptul ca este foarte sensibil la vremea rece, ceea ce il face nepotrivit pentru familiile care traiesc intr-un climat mai rece.

  • Rasa Shih Tzu

Blana acestui caine este matasoasa si nu necesita multa intretinere. Rasa are un temperament bun. Atinge 41 cm lungime si cantareste pana la 7 kg.

Atentie: In ciuda naturii sale dulci, Shih Tzu tinde sa fie gelos pe bebelusi si copii mici. De aceea este bine sa nu fie lasati copiii singuri in compania lui. Rasa este predispusa la o serie de boli (alergii, stomac sensibil, anemie), in special odata cu varsta.

  • Rasa Bedlington Terrier

Acest terrier este animalul de companie perfect – nu pierde parul si este foarte bland. Reprezentantii rasei ating 43 cm lungime si greutatea lor maxima nu depaseste 10 kg. Se simt foarte confortabil intr-un apartament, atata timp cat exista o camera in care sa se joace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.