Tratamentul canalului radicular la clinica Plaza Dent

insule grecesti de vizitat in 2023
Cele mai populare insule grecesti de vizitat in 2023
mai 22, 2023
elveto-dent.ro
Urgențe stomatologice: Tipuri și cum să le abordezi?
iunie 19, 2023
plazadent.ro

La clinica Plaza Dent, oferim diferite servicii stomatologice, incluzând endodonția, o ramură specializată a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor pulpei dentare și țesuturilor periradiculare. Echipa noastră de experți endodonțiști este dedicată salvării dinților afectați și menținerii sănătății orale a pacienților noștri.

Ce este endodonția?

Endodonția in sector 6 se concentrează pe tratarea infecțiilor și inflamațiilor pulpei dentare, care este o structură moale și vascularizată în interiorul dinților ce conține vase de sânge, nervi și țesut conjunctiv. Scopul endodonției este să salveze dinții afectați prin eliminarea infecției și protejarea dintelui de infecții ulterioare.

Când este necesar tratamentul endodontic?

  • Tratamentul endodontic poate fi necesar în următoarele situații:

Caria dentară profundă care ajunge la pulpă

Traumatisme dentare

Fracturi sau fisuri ale dinților

Leziuni ale țesutului periradicular

  • Tratamentul canalului radicular

Tratamentul canalului radicular, cunoscut și sub numele de terapie endodontică, este procedura principală în endodonție. La PlazaDent.ro, echipa noastră de endodonțiști experimentați utilizează tehnici moderne și echipamente avansate pentru a asigura un tratament eficient și confortabil pentru pacienți.

Etapele tratamentului canalului radicular

  • Consultația inițială: pacienții care necesită tratament endodontic vor fi evaluați în timpul unei consultații inițiale, care poate include radiografii și examinarea dintelui afectat.

  • Anestezia locală: inainte de începerea procedurii, medicul stomatolog va aplica o anestezie locală pentru a amorți zona în jurul dintelui afectat și a asigura confortul pacientului.

  • Izolarea dintelui: medicul stomatolog va utiliza un diapozitiv de cauciuc pentru a izola dintelui de restul cavității bucale și a preveni contaminarea cu bacterii și saliva.

  • Accesul la pulpă: se realizează o deschidere în coroana dintelui pentru a permite accesul la camera pulpară și canalele radiculare.

  • Curățarea și modelarea canalelor radiculare: medicul stomatolog va utiliza instrumente endodontice speciale pentru a îndepărta pulpa infectată și a curăța și modela canalele radiculare.

  • Irigarea canalelor radiculare: canalele radiculare sunt irigate cu soluții antimicrobiene pentru a elimina bacteriile rămase și a reduce inflamația.

  • Obturația canalelor radiculare: canalele radiculare curățate și modelate sunt umplute cu un material de obturație numit gutaperca, care sigilează canalele și previne reinfectarea.

  • Restaurarea dintelui: după finalizarea tratamentului canalului radicular, medicul stomatolog va restaura dintelui cu o obturație temporară sau permanentă. În unele cazuri, poate fi necesară o coroană pentru a proteja și întări structura dintelui.

Endodonție in sector 6 | PlazaDent.ro

Endodonție in sector 6

Prognostic și îngrijire post-tratament

Tratamentul endodontic are o rată de succes foarte mare, iar majoritatea dinților tratați pot dura o viață întreagă cu îngrijirea adecvată. După tratament, echipa Plaza Dent vă va oferi instrucțiuni detaliate despre îngrijirea post-tratament și vă va programa pentru vizite de urmărire pentru a monitoriza progresul și sănătatea dintelui tratat.

Pentru serviciul de endodonție in sector 6 și tratamentul canalului radicular de înaltă calitate, realizat de profesioniști experimentați într-un mediu confortabil și prietenos, puteti alege clinica Plaza Dent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.