Tu stii cat sa iti lasi copilul la TV?

consultanta auto
Consultanta auto la nivel inalt de la CarConcierge.ro
septembrie 13, 2017
turism
Vizitati Castille y Leon – Spania
septembrie 27, 2017

Tu stii cat sa iti lasi copilul la TV?

televizor

In ciuda afirmatiilor care sustin ca unele programe de televiziune si DVD-urile ajuta sugarii si copiii mici sa invete, studiile recente arata ca televizorul ofera doar informatii fara sens pentru creierul copilului in crestere. In ziua de astazi, aproape toate familiile au cel putin un televizor, iar jumatate detin trei sau mai multe. Doua treimi dintre copiii cu varsta de 6 ani se uita la televizor in fiecare zi, de obicei in jur de doua ore. Dar influenta televiziunii nu se sfarseste atunci cand emisiunea favorita s-a incheiat.

Cercetarile au demonstrat ca prea multa televiziune poate avea efecte negative asupra comportamentului, realizarii si sanatatii copiilor.

Alte cercetari constata ca ceea ce vizioneaza copiii este la fel de important ca si cat de mult urmaresc. De exemplu, unele studii arata ca prescolarii care urmaresc programe educationale au rezultate mai bune in scoala elementara.

Majoritatea studiilor privind copiii si televiziunea implica copii de varsta prescolara si copii mai mari, dar cercetatorii au inceput recent sa studieze efectele televiziunii asupra copiilor sub trei ani. Rezultatele arata in mod constant ca cei foarte mici percep televizorul in mod diferit fata de copiii mai mari si pot fi afectati in mod diferit.

Primii trei ani de viata sunt perioada cea mai importanta de dezvoltare a copilului, in special pentru creier, care creste mai repede decat orice alta parte a corpului. In acest timp, creierul unui copil este mai receptiv la influentele pozitive si mai vulnerabil la cele negative. Prin urmare, expunerea copiilor la televiziune a crescut dramatic in ultimii 15 ani. Aproape toti sugarii si copiii mici sunt expusi la TV in fiecare zi, de obicei pentru aproximativ 1 sau 2 ore. Aproximativ doua treimi dintre mamele cu copii cu varste de trei ani au raportat ca micutii lor au vizionat programe TV cel putin doua ore pe zi.

In plus fata de raportarea expunerii crescute a copiilor mici la televiziune, aceste studii au descoperit, de asemenea, ca televizorul in primii trei ani de viata poate avea un impact negativ asupra dezvoltarii sanatoase:

  • Expunerea copiilor la televiziune a fost legata de aptitudinile intarziate de dezvoltare a limbii si de pregatirea pentru gradinita.

  • Expunerea precoce la televizor a fost, de asemenea, legata de tulburari de atentie si probleme de somn.

  • Utilizarea TV la varsta de trei ani a fost legata si de problemele de comportament si de efectele pe termen lung asupra dezvoltarii sociale, implicarii si realizarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.