Vizitati Castille y Leon – Spania

televizor
Tu stii cat sa iti lasi copilul la TV?
septembrie 15, 2017
Cumpar Carti Anticariat
Cartile citite pot fi revandute
octombrie 6, 2017

Vizitati Castille y Leon – Spania

turism

Bazele Spaniei moderne au fost puse in regatul Castiliei. Aflandu-se la nord de Madrid si facand parte din comitatul modern al Castiliei, Castille y Leon este un teren de frontiera, dar si un platou central, vast si fertil, aflat la 700-1000 de metri altitudine si este folosit aproape in intregime pentru agricultura.

Dincolo de orasele istorice, aici puteti vedea zone uriase care se intind pana la orizont, fara un singur punct de reper, nici macar un copac, desi in fiecare primavara, un covor rosu viu de matase decoreaza campurile. Raul Duero curge prin intreaga provincie ajungand pana in Portugalia, pe malurile lui aflandu-se una dintre marile regiuni producatoare de vinuri din Spania, Ribera del Duero.

Castilia a devenit cea mai puternica forta a Spaniei, extinzandu-si dominatia prin castiguri militare si aliante de casatorie. Monarhii acestei epoci triumfale au fost patroni entuziasti ai artelor, construind in orase monumente superlative, peste care, literalmente, se situeaza marile catedrale gotice din Salamanca, Leon si Burgos. Aceste trei orase sunt principalele asezari ale regiunii, desi in Valladolid, Zamora si chiar in Palencia si Soria sunt vestigii remarcabile ale zilelor de glorie din Castilia Veche. .

In afara principalelor orase, satele sporadice si depopulate, racoroase in timpul iernii si fierbinti in timpul verii, sunt rareori vizitate.

Aici exista si cateva enclave de peisaj montan, de la Sierra de Francia, la sud-vest, pana la lakelandul Sierrei de Urbion din est. In plus, regiunea viticola din La Rioja are un farmec care depaseste faimosul sau produs – capitala provinciala de la Logrono este cunoscuta pentru barurile sale tapas pline de viata, in timp ce pe dealurile Riojan se afla sate de munte si manastiri care rasplatesc turistii cu o priveliste uluitoare.

Caracteristica finala a regiunii este vizitarea bisericilor, manastirilor si schiturilor romane, mostenirea Camino de Santiago, marele traseu de pelerinaj de la Pirinei pana la Santiago de Compostela. Acesta trece prin La Rioja si apoi se indreapta spre vest peste jumatatea superioara a orasului Castilla y Leon, intalnind in cale catedralele din marile orase Burgos si Leon, dar si multe alte locuri de mare interes, de la Fromista, aflata in campiile centrale pana la Astorga si Villafranca del Bierzo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.