Universul Euphoria – o interpretare realista a vietii de adolescent, in perioada contemporana

Remedii naturale pentru tratarea constipatiei
mai 31, 2022
uniforme medicale
Cu uniformele antimicrobiene esti protejat si arati si bine!
iunie 14, 2022

Universul Euphoria – o interpretare realista a vietii de adolescent, in perioada contemporana

filme HBO

Drama HBO „Euphoria” descrie o lume în care adolescenții moderni navighează pe un câmp minat de traume. Sunt prezente consumul intens de droguri, sexul timpuriu, tehnologia distructivă, părinții afectați, violența fizică și multe altele.

Euphoria prezinta telespectatorilor viețile mai multor adolescenți americani cu probleme, în frunte cu Rue, o tânără de 17 ani care se lupta cu dependența de droguri. Serialul aprofundează teme legate de sexualitate, relații, masculinitate toxică, presiunea colegilor și multe altele care, din păcate, subliniază experiența adolescenței. Euphoria și-a găsit recent succesul prin nominalizări și triumfuri la premiile Emmy pentru designul machiajului și coloana sonoră, precum și o victorie uriașă pentru actrița principală Zendaya.

O estetică definită de lumini colorate, machiaj artistic extrem, montaj rapid și filmări cinetice a ajuns să reprezinte Euphoria, iar tendințele din social media inspirate de această estetică au crescut în popularitate. Ce face ca publicul să rămână la fel de implicat și de entuziast față de serial la peste un an de la lansarea sa inițială?

Serialul se deschide cu o explozie de angoasă, cu povestea de fond a lui Rue însoțită de un monolog presărat cu depresia adolescenței, viziunea cinică asupra lumii și nemulțumirea generală față de viață. Rue afirmă că este pur și simplu „f**king exhausted”, un sentiment pe care majoritatea adolescenților îl cunosc.

La lansare, au apărut îngrijorări legate de faptul că serialul romantiza problemele pe care le explora. De fapt, reprezentarile grafice ale consumului de droguri și ale violenței par a distruge viața și, prin urmare, nu sunt deloc atrăgătoare. Călătoria și luptele lui Rue (Zendaya) cu dependența sunt tratate și descrise cu atenție și în mod tragic – o mărturie a propriei experiențe de dependență a regizorului și scenaristului Sam Levinson în adolescență.

Fanii serialului vor fi devastați de faptul că sezonul trei va fi lansat de abia în 2024. În acelasi timp, cel de-al doilea sezon a debutat pe HBO, in februarie, anul acesta, readucand pe ecrane aceeasi distributie talentata, care ii include pe Maude Apatow, Sydney Sweeney, Barbie Ferreira, Alexa Demie, Jacob Elordi si Zendaya.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.