Remedii naturale pentru tratarea constipatiei

De ce sa alegi laptopurile refurbished in detrimentul celor noi?
mai 27, 2022
filme HBO
Universul Euphoria – o interpretare realista a vietii de adolescent, in perioada contemporana
iunie 10, 2022

Remedii naturale pentru tratarea constipatiei

Oamenii se pot confrunta cu constipatia din cauza alimentelor pe care le consuma sau pe care le evita, a alegerilor lor privind stilul de viata, a medicamentelor pe care le iau sau a afectiunilor medicale pe care prezinta. Pentru multi, cauza constipatiei lor cronice este necunoscuta. Acest lucru este cunoscut sub numele de constipatie idiopatica cronica. In general, constipatia prezinta urmatoarele simptome:

  • mai putin de trei miscari intestinale pe saptamana;
  • scaune tari, uscate sau cu cocoloase;
  • dificultate sau durere la eliminarea scaunelor;
  • senzatia ca nu toate scaunele au fost eliminate.

Care sunt remediile naturale ce ajuta impotriva constipatiei

Constipatia poate avea un efect negativ grav asupra calitatii vietii, precum si asupra sanatatii fizice si psihice.

Exista totusi, multe modalitati naturale de a ajuta la ameliorarea constipatiei, pe care oamenii le pot face in confortul propriei case, iar cele mai multe dintre ele sunt sustinute de stiinta. Iata cateva exemple:

  • consumul de apa:

Deshidratarea in mod regulat poate face ca o persoana sa fie constipata. Pentru a preveni acest lucru, este important consumul suficient apa.

Atunci cand o persoana este constipata, ar putea gasi usurare daca bea putina apa carbogazoasa (spumanta). Acest lucru ii poate ajuta sa se rehidrateze si sa puna din nou lucrurile in miscare.

  • consumul mai multor fibre, in special fibre solubile, nefermentabile:

Pentru a trata constipatia, medicii le spun adesea oamenilor sa isi mareasca aportul de fibre alimentare. Acest lucru se datoreaza faptului ca prin cresterea aportului de fibre, cresc volumul si consistenta miscarilor intestinale. De fapt, o analiza din 2016 a constatat ca 77% dintre persoanele cu constipatie cronica au beneficiat de suplimentarea cu fibre.

  • practicarea activitatilor sportive

Studiile au legat stilul de viata sedentar cu un risc crescut de constipatie. Din acest motiv, unii experti in domeniul sanatatii recomanda introducerea exercitiilor fizice in rutina de zi cu zi, pentru a pune in miscare scaunul.

Alte recomandari includ consumul de cafea, probioticele si suplimentele, citratul de magneziu, consumul fructelor uscate, cum sunt prunele si evitarea lactatelor. Cert este ca printr-un echilibru constant al acestor variante mentionate, este posibil ca o persoana sa scape de problemele de constipatie, fara sa foloseasca tratament medicamentos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.