Beneficiile pe care le poate avea meditatia

Torturi de lux
Ingrediente utile in prepararea blaturilor – Sfatul specialistilor eTorturi.ro
octombrie 10, 2017
Fotoliu rulant
Adaptarea bucatariei pentru persoanele cu mobilitate redusa
octombrie 31, 2017

Beneficiile pe care le poate avea meditatia

despre meditatie

Meditatia este o practica veche pe care oricine o poate face. Aceasta tehnica unica poate fi practicata oriunde va aflati si in orice moment. Cu toate acestea, este nevoie de o practica regulata si devotament pentru a obtine beneficii maxime. Expertii considera ca meditatia este un tip de medicina complementara minte – corp, care produce o stare profunda de relaxare si ajuta la limpezirea mintii. Acest lucru imbunatateste atat starea fizica, cat si pe cea emotionala. Exista diferite tipuri de meditatie si toate impartasesc acelasi obiectiv al realizarii pacii interioare, indiferent de ce se intampla in jur.

Multi oameni practica meditatia pentru controlarea stresului si reducerea nivelul de cortizol, hormonul stresului. O trecere in revista a studiilor publicate in 2014 indica faptul ca meditatia ca ar putea imbunatati multiple dimensiuni negative ale stresului psihologic. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a determina modul in care meditatia ajuta la imbunatatirea dimensiunilor pozitive ale sanatatii mintale si in comportamentul legat de stres.

Daca suferiti de tulburari ale somnului, incercati meditatia pentru a rezolva problema.

Un studiu din 2009 a sugerat ca meditatia ar putea fi o interventie de comportament eficient in tratamentul insomniei. De asemenea, un studiu din 2015, arata imbunatatirea calitatii somnului si tulburarilor din timpul zilei la persoanele mai in varsta care se confrunta cu tulburari de somn.

De asemenea, meditatia regulata joaca un rol-cheie in stimularea cerebrala. Ajuta oamenii sa retina informatie de trei ori mai repede decat cei care nu mediteaza. Un studiu publicat in 2013 in Psychological Science, sustine ca meditatia imbunateste memoria.

Pe de alta parte, meditatia scade tensiunea arteriala. Meditatia transcedentala este un tratament eficient pentru controlul tensiunii arteriale. Aceasta poate reduce chiar si posibilele efecte secundare si pericolele date de medicamente anti-hipertensiune. Meditatia imbunatateste sanatatea inimii si reduce riscurile de infarct miocardic si accident vascular cerebral. Pentru a lupta cu probleme cardiovasculare, o cauza principala de deces, incercati sa meditati cu ochii inchisi timp de 20 de minute pe zi.

Nu in ultimul rand, meditatia este deosebit de importanta pentru intarzierea imbatranirii cerebrale si a bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer si boala Parkinson. Cu meditatie regulata, se poate intarzia imbatranirea cerebrala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.