Adaptarea bucatariei pentru persoanele cu mobilitate redusa

despre meditatie
Beneficiile pe care le poate avea meditatia
octombrie 12, 2017
cauze uscaciunea gurii
Uscaciunea gurii: cauze, simptome si tratament
noiembrie 2, 2017

Adaptarea bucatariei pentru persoanele cu mobilitate redusa

Fotoliu rulant

Mobilier ergonomic, vase adaptate, ajutor tehnic pentru pregatirea mesei. Azi exista o multime de solutii pentru ca gatitul sa fie accesibil batranilor sau persoanelor cu handicap. Acest articol va detalia solutiile disponibile pentru a face bucataria mai practica si mai placuta traiului de zi cu zi.

Amenajarea bucatariei pentru a o face accesibila persoanelor in varsta, persoanelor cu handicap sau celor cu mobilitate redusa, vine in primul rand cu un mobilier adapta. Prin urmare, bucataria ar trebui echipata cu un mobilier ergonomic, estetic si usor de reglat si adaptat dupa dimensiunile utilizatorului. In acest fel mobilierul poate fi utilizat eficient atat de persoanele sanatoase, cat si de catre cele aflate in scaun cu rotile. In plus fata de mobilierul de inaltime reglabila, persoanele cu mobilitate redusa vor aprecia chiuvetele cu adancime redusa.

Pentru un acces mai usor la continutul rafturilor superioare, exista o solutie mai putin costisitoare si anume, raftul retractabil. Acesta coboara si urca foarte usor datorita cilindrilor pe baza carora functioneaza. Aceste rafturi simplifica viata tuturor!

Pentru momentele de luat masa, exista si mese reglabile in inaltime, care vor ajuta utilizatorul unui fotoliu rulant sa nu se simta prost atunci cand masa este mai inalta decat nivelul sau. O masa curbata ii poate permite sa se apropie de tacamuri fara prea mare efort si fara sa se simta incomod.

Nu este suficient ca o persoana sa aiba acces facil spre corpurile din bucatarie, ci este necesar sa poata pregati masa fara dificultati. Exista o multime de dispozitive menite sa ofere sprijin in acest sens, cum ar fi recipientele si fetele de masa anti-alunecare, placile de taiat adaptate cu accesorii de fixare a alimentelor, cutitele adapatate, deschizatoare de conserve sau razatoare.

Magazin Online www.magazinulortopedic.ro

Totul e mai simplu cand ambientul e adaptat nevoilor, iar confortul fizic si cel emotional al persoanelor  suferinde este atent sustinut si mentinut pe termen lung. In magazinul online www.magazinulortopedic.ro veti gasi doar dispozitive de mers, de recuperare medicala, produse antiescare si alte accesorii necesare ingrijirii la domiciliu, dar asta nu inseamna ca viata intr-un scaun cu rotile nu poate fi una normala in bucatarie sau in restul casei. Scanului cu rotile este doar un nou mod de a vedea lucrurile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.