Care sunt plantele care va ajuta daca suferiti de ulcer

Urgente stomatologice
Tratarea urgentelor stomatologice
ianuarie 10, 2018
Masaj erotic Iulia
Tipuri de masaje erotice
ianuarie 23, 2018

Care sunt plantele care va ajuta daca suferiti de ulcer

ulcer

Ulcerul gastric, este o rana deschisa in interiorul stomacului. Ulcerul poate fi peptic, ceea ce inseamna ca este vorba de acid. Din cauza cantitatii de acid prezente in stomac, acesta este adesea extrem de dureros. Cea mai frecventa cauza a ulcerelor este bacteria Helicobacter pylori sau H. pylori. Ulcerele sunt tratate cu antibiotice si medicamente pentru reducerea si blocarea acidului gastric.

In plus fata de aceste tratamente, cercetarile au aratat ca exista, de asemenea, remedii naturale care pot fi utile in vindecarea ulcerelor.

Cercetarile sugereaza ca flavonoidele, cunoscute si sub numele de bioflavonoide, pot fi un tratament suplimentar eficient pentru ulcere. Flavonoidele sunt compusi care se gasesc in mod natural in multe fructe si legume. Alimentele si bauturile bogate in flavonoide includ:

– boabe de soia;

– leguminoase;

– struguri rosii;

– napi;

– brocoli;

– mere;

– fructe de padure;

– ceaiuri, in special ceai verde.

Aceste alimente pot ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor H. pylori. Flavonoidele sunt denumite „gastroprotective”, ceea ce inseamna ca apara mucoasa stomacului si permit ulcerului sa se vindece. Nu exista efecte secundare ale consumului de flavonoide intr-o dieta tipica, dar cantitati mai mari de flavonoide pot interfera cu coagularea sangelui.

Probioticele sunt bacteriile si drojdiile vii care asigura microorganisme sanatoase si importante pentru tractul digestiv. Ele sunt prezente in multe alimente comune, in special alimente fermentate. Acestea includ:

– zer;

– iaurt;

– miso;

– kimchi;

– chefir.

De asemenea, puteti lua probiotice sub forma de suplimente. Studiile au aratat ca probioticele pot fi utile in eliminarea H. pylori si in cresterea ratei de recuperare a persoanelor cu ulcer atunci cand sunt adaugate pe langa tratamentul cu antibiotice.

In functie de planta din care deriva, mierea poate contine pana la 200 de elemente, inclusiv polifenoli si alti antioxidanti. Mierea este un antibacterian puternic si s-a dovedit ca inhiba cresterea H. pylori. Atata timp cat aveti niveluri normale de zahar din sange, va puteti bucura de miere ca de orice alt indulcitor, pentru a va linisti ulcerul.

Extractul de usturoi a demonstrat ca inhiba cresterea H. pylori. Daca nu va place gustul de usturoi, puteti lua extract de usturoi sub forma de suplimente. Usturoiul actioneaza ca un diluant sanguin, asa ca intrebati medicul inainte de a lua acest medicament daca utilizati warfarina (Coumadin) sau alti agenti de diluare a sangelui pe baza de prescriptie medicala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.