Ce este ortodontia?

paradontita
Placa dentara: Ce ar trebui sa stiti
octombrie 10, 2018
monitoare second hand
Pasi pentru revenirea la setarile din fabrica pentru Windows 10
octombrie 31, 2018

Ce este ortodontia?

beneficiile tratamentului ortodontic

Ortodontia este ramura stomatologica care corecteaza dintii si falcile pozitionate in mod necorespunzator. Dintii ingusti si care nu se potrivesc sunt mai greu de pastrat curati si sunt expusi riscului de a fi pierduti din cauza cariilor dentare si a bolii parodontale si, de asemenea, pot provoca stres suplimentar asupra muschilor masticatori, ducand la dureri de cap, sindromul TMJ, dureri de gat, umeri si dureri de spate. Dintii care sunt strambi pot, de asemenea, sa afecteze aspectul si increderea in sine a unei persoane.

Beneficiile tratamentului ortodontic includ o gura mai sanatoasa, un aspect mai placut si dintii care pot sa dureze o viata.

Specialistii din acest domeniu se numesc ortodonti. Ortodontistii fac in plus doi sau mai multi ani de specializare in afara de cei patru ani in scoala dentara.

Cum stim daca avem nevoie de ortodontie?

Numai dentistul sau ortodontul poate determina daca puteti beneficia de ortodontie. Pe baza instrumentelor de diagnosticare care includ un istoric complet al sanatatii medicale si dentare, un examen clinic si radiografii speciale, un ortodont sau medic dentist poate decide daca este recomandata ortodontia si va elabora un plan de tratament potrivit pentru fiecare pacient.

Cum functioneaza tratamentul ortodontic?

Exista mai multe tipuri de aparate, atat fixe cat si detasabile care sunt folosite pentru a ajuta la miscarea dintilor, reintarirea muschilor si ajustarea cresterii falcilor. Aceste aparate functioneaza prin plasarea unei presiuni usoare asupra dintilor si a falcilor. Gravitatea problemei va determina care abordare ortodontica este probabil si cea mai eficienta.

Aparatele fixe speciale sunt utilizate pentru a controla aspiratia dintelui sau impingerea limbii, aceste aparate sunt atasate la dinti prin benzi. Deoarece sunt foarte incomode in timpul meselor, acestea ar trebui folosite numai ca o ultima solutie.

Intretinerea spatiului dintre dinti – daca un dinte de lapte este pierdut prematur, un intretinator de spatiu este folosit pentru a mentine spatiul deschis pana la eruptia dintelui permanent. O banda este atasata la dintele de langa spatiul gol si un fir este extins la dintele de pe cealalta parte a spatiului.

La ce varsta trebuie sa recurgem la tratamentul ortodontic?

Cel mai bun moment este, in general, in timpul copilariei, dar si adultii pot beneficia de tratament ortodontic. Varsta este mai putin importanta decat numarul corect de dinti. La copii poate fi necesar sa se astepte un anumit timp inainte de inceperea tratamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.