Ce trebuie sa ai ca sa fii fotograf?

promovare facebook
Furtul de pe Facebook? Ce e de facut?
iunie 2, 2016
Aparate ortodontice
Avantajele unui implant dentar
iunie 6, 2016

Ce trebuie sa ai ca sa fii fotograf?

dslr fotograf

In primul rand, trebuie sa delimitam doi termeni cat se poate de diferiti: „pozar” si „fotograf”. Aceste doua notiuni sunt cat se poate de diferite, intrucat, desi implica tot munca cu un aparat de fotografiat destinat unui profesionist, avem de-a face, in realitate cu meniri diferite. Pozarul este fotograful de moda veche, cel pentru care nu conteaza in mod deosebit arta din spatele fotografiei ci mai de graba starea tehnica a fotografiei si corectitudinea acesteia. Fotograful, pe de alta parte, este acel om pentru care conteaza incadrarea in pagina si ceea ce transmite acea fotografie.

Din punctul nostru de vedere, ca sa fii un om de succes in aceasta industrie, trebuie sa fii un pic din amandoua, intrucat trebuie sa stapanesti si arta fotografica, insa si calitatile tehnice. Vrei sa stii de ce anume ai nevoie ca sa poti sa fii un fotograf cum trebuie?

  1. In primul rand de vointa si de simt artistic. Asa cum spuneam si mai devreme, fara acestea, nu prea ai cum sa faci treaba. Daca nu iti place meseria ta, este imposibil sa mergi mai departe si sa faci cariera lunga din care sa mai si scoti bani buni. Se stie foarte bine ca din fotografie poti sa traiesti confortabil, insa numai daca depui efortul necesar si pasiune in ceea ce faci.
  2. Aparatura este necesara. Ok, sa zicem ca ai tot ce-am enumerat la punctul unu, insa nu ai cine stie ce aparatura foto in dotare. Nu e bine! Situatia devine acceptabila daca faci fotografie numai de dragul artei, putand, chiar si cu bani putini, sa creezi ceva spectaculos. Insa, daca vorbim despre fotografie comerciala, situatia se schimba dramatic, intrucat in cazul acesteia din urma, discutam despre momentul acela pe care nu ai timp sa stai sa-l planuiesti, ci trebuie sa il surprinzi la timp.

Ce anume trebuie sa iti cumperi?

In primul rand, un DSLR, de preferinta FX. In al doilea rand, iti trebuiesc obiective, iar cel mai sigur pariu il reprezinta, in general obiectivele cu focala fixa, ca 50 mm, 105 mm, 85 mm, etc – eventual, unele cu o diafragma cat mai deschisa (1.8 sau chiar 1.4, daca finantele permit). Apoi, nu trebuie ignorat aspectul stative si trepiede (intr-un mediu in care stabilitatea mainii nu are cum sa fie perfecta, o sa va multumiti ca ati facut o astfel de achizitie). Alte accesorii: flash-uri TTL, trigger-e, carduri cu viteza mare, blende, filtre, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.