Cum influenteaza conditiile meteo starea de functionare a masinii?

dieta pentru slabit
Dieta cu continut scazut in carbohidrati
mai 24, 2018
Case de marcat
Marirea vanzarilor prin promotii si reduceri
iunie 7, 2018

Cum influenteaza conditiile meteo starea de functionare a masinii?

ITP din Militari

Ca soferi romani, de multe ori ne punem intrebarea daca nu cumva vremea sau contextul climatic in care ne aflam, afecteaza in vreun fel masina, uzura acesteia si calatoriile pe care le avem de facut.

In ultimii ani, verile din tara noastra au fost foarte calduroase, iar aceasta caldura se amplifica atunci cand suntem in masina, pe sosea, cu sau fara aer conditionat. In timp ce pasagerii au neplaceri legate de confortul fizic, temperaturile mari influenteaza si starea de ”sanatate” a masinii. De exemplu, apa din bateria automobilului se poate evapora mai repede in perioadele de caldura ridicata. Aceasta lipsa de lichid poate duce la coroziunea bateriei si la alte efecte secundare care, atunci cand nu sunt verificate, pot impiedica performanta masinii.

Nu suntem straini nici de zilele ploioase, mai ales primavara si toamna. Apa poate deteriora in mod evident aspectul si performantele unei masini. Pentru situatiile mai putin frecvente de inundatii, asigurati-va intotdeauna ca evitati conducerea prin apa si ca veti verifica masina dupa o asemenea experienta pentru a vedea cum a afectat apa functionalitatea acesteia.

In afara temperaturile mari din timpul verii si de zilele ploioase, in Romania mai avem si ierni geroase care dau batai de cap soferilor. Temperaturile scazute pot intepeni masina la propriu, in sensul ca o baterie mai veche sau una mai putin performanta se va descarca si masina nu va mai porni. De asemenea, iarna multe drumuri sunt acoperite de zapada, motiv pentru care sunt necesare cauciucuri de iarna, fapt care este impus si din punct de vedere legal. Pe langa zapada, mai este poleiul care odata netratat cu viteza corespunzatoare poate provoca mari daune de bunuri si chiar vieti omenesti.

Avand in vedere toate aceste lucruri, puteti sa incepe sa planuiti cum sa va pregatiti masina eficient in functie de sezon. Nu uitati sa verificati actele masinii pentru a vedea cand este urmatoarea data la care trebuie sa va prezentati la o statie ITP pentru efectuarea evaluarii periodice. Indiferent de sezon, masina trebuie sa fie pregatita de calatorie, insa atunci cand urmeaza o inspectie de care depinde emiterea unui certificat, parca alta este motivatia de a avea masina in regula.

Cele mai bune servicii de Inspectie Tehnica Periodica in Bucuresti la cele mai bune preturi | alfaitp.ro

Inspectie Tehnica Periodica in Bucuresti

Daca sunteti in cautarea unei statii de Inspectie Tehnica Periodica in Bucuresti, Alfa Motors din sectorul 6 este o alegere perfecta. Acest ITP din Militari ofera evaluare pentru autoturisme, autoutilitare, rulote si remorci. Accesati AlfaITP.ro si aflati mai multe detalii care ar putea face diferenta in cazul dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.