Istoria cauciucului auto

atractii turistice Tallinn
Motive pentru a vizita Tallinn – Estonia
aprilie 20, 2018
dieta mediteraneana, dieta fara gluten
Dieta mediteraneana vs dieta fara gluten
aprilie 24, 2018

Istoria cauciucului auto

Anvelope second hand

Cu toate anvelopele si jantele pe care le intalniti in magazinele de profil, este foarte usor sa uitati de inceputul lor umil si de lungul drum pe care l-au strabatut pentru a ajunge in varianta actuala. La sfarsitul anilor 1800, inventarea automobilului a necesitat si inventia rotilor care sa faciliteze rularea pe drum. Pana atunci rotile se rostogoleau cu ajutorul jantelor de lemn, insa in 1888, Carl Benz, a inventat un nou tip de roata pentru a se potrivit cu noul mijloc de transport, masina. Este vorba despre o anvelopa metalica, acoperita cu un cauciuc si umpluta cu aer. Acesta a fost momentul in care s-au nascut anvelopele pneumatice care au revolutionat lumea.

Anvelopa Carl Benz a avut aer, dar nu a avut cauciuc pana in 1905 cand suprafetei de rulare i s-a adaugat un cauciuc in scopul de a fi aderent pe suprafetele umede, dar si pentru a proteja janta si camera. Pana in 1923 anvelopele erau subtiri si inalte, ca si anvelopele bicicletelor de azi, pana cand a fost dezvoltata anvelopa tip balon. Aceasta este stramosul tuturor anvelopelor moderne de masini, avioane, camioane, tractoare si alte autovehicule.

Un imens punct de cotitura in istoria anvelopei a fost in 1931, cand faimosul inovator Du Pont a patentat si industrializat cauciucul sintetic. Din acest moment, toti producatorii au inceput sa foloseasca un amestec de cauciuc natural si sintetic, fapt care a ieftinit considerabil pretul pentru cauciucuri, dar a si favorizat diversitatea si posibilitatile infinite de a produce.

De-a lungul anilor aspectul si calitatea anvelopelor s-au imbunatatit extraordinar, toata istoria anvelopei fiind o poveste de inovatie incredibila si o industrie ce a creat milioane de locuri de munca. Data viitoare cand urcati intr-un autovehicul, apreciati mai mult confortul pana la destinatie dat de cauciucuri.

CauciucAuto.ro | Depozit cauciucuri second hand

Cauciucuri de muzeu nu veti gasi de cumparat decat la colectionari, insa cauciucuri second hand puteti achizitiona accesand http://cauciucauto.ro/. Fie ca va trebuie cauciucuri de vara sh, de iarna sau all season, Cauciuc Auto este depozitul ce va poate furniza tot ce aveti nevoie la un pret corect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.