Dieta mediteraneana vs dieta fara gluten

Anvelope second hand
Istoria cauciucului auto
aprilie 20, 2018
Anticariat Bucuresti
Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online
mai 2, 2018

Dieta mediteraneana vs dieta fara gluten

dieta mediteraneana, dieta fara gluten

Un studiu recent a constatat ca dieta mediteraneana, consta in principal in ulei de masline, fructe cu coaja lemnoasa, legume, fructe, cereale integrale si peste si scade probabilitatea aparitiei diabetului in randul persoanelor cu risc crescut al acestei afectiuni – fara necesitatea de a reduce din calorii sau a face prea multe exercitii fizice. Studiile anterioare au documentat o lunga lista a posibilelor avantaje de sanatate, inclusiv scaderea riscului de boli de inima si pierderea memoriei. Cercetarile arata ca persoanele cu probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, bolile cardiace si depresia ar putea reduce riscul acestora cu ajutorul dietei mediteraneene.

Potrivit cercetatorilor, dieta mediteraneana este cea mai potrivita pentru cineva care cauta o schimbare a stilului de viata, decat pentru cei care vor sa scada pur si simplu consumul de calorii.

Dieta mediteraneana accepta o varietate de alimente, inclusiv vinul rosu consumat cu cu moderatie.

Dar dieta mediteraneana limiteaza consumul de carne rosie si dulciuri. O persoana va alege acest tip de dieta, apreciaza flexibilitatea meselor si prefera gatitul ca parte a stilului de viata.

Persoanele care ar trebui sa aleaga o dieta fara gluten sunt cele care au boala celiaca sau intoleranta la gluten. Dar, indiferent de motiv, dieta a devenit populara pentru pierderea in greutate, ceea ce este confuz atat pentru persoanele care sufera de aceasta boala, cat si pentru cei care o trateaza. Dieteticienii spun ca dieta nu contine produse cu adevarat scazute de calorii. Produsele [de substitutie] din dieta au adesea mai multe calorii si le lipsesc nutrienti precum vitaminele B, fierul si fibrele.

Persoanele cu boala celiaca dezvolta o reactie imuna cand mananca gluten (proteina gasita in grau, orz si secara). Aceasta distruge captuseala interioara a intestinului subtire, provocand diaree si balonare. Daca nu este tratata, iar pacientii nu evita sa manance alimentele iritante, pot dezvolta deficiente in substantele nutritive cheie care compromit de la creier pana la sistemul nervos si osos. Desi nu toate cazurile sunt severe, reactiile sunt suficiente pentru a recurge la restrictii alimentare importante.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.