Motive pentru a vizita Tallinn – Estonia

inchirieri auto din aeroport Otopeni
Avantajele serviciilor de inchirieri auto din aeroportul Otopeni
aprilie 16, 2018
Anvelope second hand
Istoria cauciucului auto
aprilie 20, 2018

Motive pentru a vizita Tallinn – Estonia

atractii turistice Tallinn

Capitala Estoniei – Tallinn – este probabil unul dintre cele mai frumoase orase din Europa de Nord. Peretii medievali, clopotele de biserica, strazile pietruite care duc in piete vor provoca, cu siguranta, vizitatorii sa priveasca cu uimire.

Viru Gates

Puteti intra in Tallinn prin Poarta Viru, poarta care a facut parte din sistemul extins de aparare al orasului din secolul al XIV-lea. Desi o portiune din Poarta Viru a fost demolata pentru a permite circulatia, turnurile portii raman. Zona din jurul portii este acum plina cu tarabe care vand lana, dulciuri si nuci prajite, si numeroase restaurante.

Orasul vechi

Orasul vechi trebuie sa fie prima escala pentru vizitatorii orasului. Cu o arhitectura frumoasa si localnici imbracati in imbracaminte medievala, Orasul Vechi scapa intr-o oarecare masura de senzatia prea turistica sau kitsch, pe care alte orase le pot avea.

Platforma Kohtuotsa

Pentru cea mai buna panorama a oraului si pentru putea face fotografii uimitoare, mergeti pe platforma Kohtuotsa. Platforma este situata pe dealul Toompea, unde vizitatorii vor avea privelisti neobstructionate ale portului, clopotnitelor si acoperisurilor colorate. Acesta este, de asemenea, un loc popular de petrecere pentru muzicienii locali, oferind muzica de fundal.

Catedrala Alexander Nevsky

Aflata tot pe Dealul Toompea, Catedrala Alexander Nevsky este un plus relativ recent in orasul vechi medieval – a fost finalizata abia in 1900. Aceasta biserica ortodoxa rusa are niste domuri distincte si poate fi vazuta cu usurinta deasupra Tallinului. Interiorul bisericii poate fi vizitat, desi vizitatorii ar trebui sa verifice mai intai orele de vizita, deoarece aceasta este o biserica activa. Vizitarea Catedralei Alexander Nevsky este gratuita.

Biserica Sf. Olaf

Biserica Sf. Olaf este una dintre cele mai importante structuri din Tallinn si este cea mai mare cladire medievala a orasului. Biserica este bine conservata si a fost probabil construita in anii 1200 fiind remarcabila datorita turnului sau, care a fost lovit de fulgere de nenumarate ori de-a lungul istoriei sale. Biserica Sf. Olaf nu este deschisa vizitatorilor in timpul iernii (deschisa din aprilie pana in octombrie) si este gratuita. Vizitatorii pot urca pe scari inguste pana in varful bisericii pentru o a surprinde privelistea de deasupra orasului vechi din Tallinn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.