O varianta mult mai sanatoasa a celebrelor pedepse

Comanda tort in Bucuresti
Scurt istoric al torturilor
septembrie 12, 2018
beneficii cirese
Fructul minune care topeste kilogramele in plus
septembrie 24, 2018

O varianta mult mai sanatoasa a celebrelor pedepse

cresterea copiilor

Comportamentul neadecvat al copilului in anumite momente sau crizele sale de furie necontrolata pot cauza reale frustari in randul parintilor care sunt dispusi sa apeleze la tot felul de pedepse pentru a-si demonstra superioritatea si pentru a-l face pe cel mic sa se conformeze situatiei.

Cu toate acestea pedepsele si conditionarile nu sunt deloc sanatoase si nu contribuie la dezvoltarea eficienta a comportamentului copiilor.

Din pacate insa exista in continuare parinti crescuti cu aceasta mentalitate care considera ca pedepsele, in special cele fizice disciplineaza un copil si il ajuta in dezvoltarea sa ulterioara. Studiile de specialitate insa au demonstrat ca exista alternative mult mai sanatoase la care parintii pot apela cu succes atunci cand cei mici se dovedesc a fi extrem de capriciosi si de neascultatori.

Parintii ar trebui sa incerce evitarea aparitiei unei situatii conflictuale pe care copilul sa nu o poata gestiona. In general, copiii isi modifica intregul comportament atunci cand sunt obositi sau cand le este foame asa ca rolul parintilor este acela de a preintampina situatiile de genul acesta. O atentie sporita acordata nevoilor sale este tot ceea ce un copil are nevoie.

O alta alternativa o reprezinta empatizarea. Spre exemplu, exista situatii in care copilul isi doreste din tot sufletul o jucarie care nu ii apartine. Parintele trebuie sa fie alaturi de el si sa ii inteleaga sentimentele, dar in acelasi timp sa ii ofere alte variante la fel de amuzante si de captivante. Neimplicarea activa in suferinta copilului poate duce la aparitia unor efecte negative pe termen lung, dar mai ales poate duce la interiorizarea copilului fata de proprii parinti.

Explicatiile repetate sunt calea spre intelegere. Fiind la o varsta destul de frageda cei mici au nevoie de o repetare constanta a consecintelor actiunilor lor astfel incat sa ajunga sa constientizeze ce se poate intampla daca nu asculta de sfatul parintilor. Tipetele si jignirile nu ajuta cu absolut nimic, din contra ii pot ambitiona pe cei mici sa se comporte total opus fata de rezultatul final asteptat de parinti.

Acestea fiind spuse, parintii au la indemana variante mult mai blande si mult mai eficiente cu ajutorul carora sa ii educe pe cei mici fara sa fie nevoie sa apeleze la pedepse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.