Scurt istoric al torturilor

Coroanele dentare – avantaje si dezavantaje
septembrie 11, 2018
cresterea copiilor
O varianta mult mai sanatoasa a celebrelor pedepse
septembrie 13, 2018

Scurt istoric al torturilor

Comanda tort in Bucuresti

Tortul este un termen cu o lunga istorie. Cuvantul este de origine vikinga, de la vechiul cuvant norvegian kaka si denumeste o prajitura coapta indulcita cu zahar sau miere: o amestecatura cu oua si adesea, dar nu neaparat, cu lapte si grasime. Amestecul creste in timpul coacerii si capata o textura poroasa. Nu este deloc suprinzator faptul ca frontierele dintre tort, paine si biscuiti nu sunt distincte. Mama tuturor este painea in cea mai simpla forma, iar pe masura ce tehnicile de coacere si maturare s-au dezvoltat, iar maniera de a manca s-a schimbat, ceea ce initial a fost considerat ca paine, acum este de mult uitat. Aluatul de paine imbogatit cu oua, unt si diverse arome s-a transformat in tort sau biscuiti.

Europa si locuri precum America de Nord unde influenta europeana este puternica, au fost intotdeauna renumite pentru coacerea prajiturilor. S-ar putea chiar reduce granitele, doar la vorbitorii de limba engleza. Tortul continental european contine adesea cantitati mari de unt, oua si ingrediente aromate precum ciocolata sau vanilia. Dulciurile din Europa Centrala si de Est au si ele specificul lor, fiind foarte apreciate.

Traditia occidentala a prajiturilor nu se aplica prea mult in Asia. In unele tari, prajiturile in stil occidental au fost adoptate foarte putin. Prajiturile tipice zonei asiatice sunt foarte diferite de cele occidentale, de la ingrediente pana la modul de preparare.

Secolul al XIX-lea a schimbat total cursul prajiturilor. Acum a aparut bicarbonatul de sodiu si praful de copt, care pot inlocui drojdia oferind o putere mai mare de crestere intr-un timp mult mai scurt. Un alt progres tehnologic legat de aparitia si dezvoltarea cuptoarelor cu temperatura precisa, a facut ca dulciurile sa fie mult mai usor de copt.

In Europa si America de Nord se dezvolta o traditie in ceea ce priveste coacerea dulciurilor. Abilitatea de a coace un tort bun a fost o aptitudine pretioasa in randul gospodinelor, fiecare contribuind si mai mult la dezvoltarea retetelor.

Torturi la comanda | eTorturi.ro

Torturi la comanda

Desi popularitatea coacerii la domiciliu s-a schimbat, torturile raman omniprezente la orice eveniment. Acum se fac multe torturi la comanda, iar oricine doreste poate avea parte de un tort chiar si fara sa-l gateasca. Daca aveti nevoie de prajituri sau torturi, puteti apela la o cofetarie online pentru a comanda ce va doriti. Accesati https://etorturi.ro/ pentru a va alege tortul preferat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.