Saltea antiescare – cum pot fi ingrijite persoanele imobilizate?

acid hialuronic
Botox sau acid hialuronic?
ianuarie 19, 2022
SIDA
HIV si SIDA – In ce consta tratamentul si cum difera aceste concepte?
ianuarie 31, 2022

Saltea antiescare – cum pot fi ingrijite persoanele imobilizate?

scaun wc de camera

Orice persoana care este imobilizata la pat, indiferent daca pentru o perioada determinata de timp sau permanent, are nevoie sa foloseasca o saltea antiescare pentru a evita aparitia unor leziuni ce le pot amplifica suferinta.

Datorita tehnologiei dupa care functioneaza acest tip de saltea, bolnavii nu mai prezinta risc de a dezvolta rani de decubit, adica leziuni ale pielii cauzate de presiunea exercitata asupra anumitor zone ale corpului care intra in contact cu suprafata patului.

Astfel ca o saltea antiescare reprezinta un ajutor atat pentru persoanele imobilizate, cat si pentru cele care le ingrijesc. Un alt astfel de dispozitiv medical, care vine in ajutorul celor imobilizati la pat este si un scaun wc de camera. Acesta este destinat, in special, persoanelor care inca se mai pot misca si care isi pot controla organismul, precum si celor aflati in recuperare, dupa o afectiune sau o interventie medicala chirurgicala.

Cum functioneaza salteaua antiescare?

Salteaua antiescare este realizata din materiale de calitate, sub forma de fagure, actionata cu un compresor cu pompa care creste si scade presiunea din interiorul saltelei, alternativ, pentru a permite schimbarea regulata a punctelor de presiune ale corpului de la nivelul saltelei. In acest fel, persoana care ingrijeste bolnavul nu mai este nevoita sa il mute periodic, cu totul.

Folosirea unei astfel de saltele are avantajul ca permite o mai buna ventilare a aerului, permitand pielii sa respire si reducand umiditatea, dar contribuie si la o mai buna circulatie sanguina, prevenind astfel aparitia escarelor. In plus, salteaua antiescare poate fi asezata atat pe pat, cat si pe un fotoliu, pentru un confort sporit si posibilitatea schimbarii pozitiei.

Saltea antiescare | scaun wc de camera | MagazinulOrtopedic.ro

Saltea antiescare

Cum ar trebui sa fie un scaun wc de camera?

In cazul scaunului wc de camera care este destinat persoanelor in varsta, cu o mobilitate foarte limitata, acesta trebuie sa indeplineasca anumite criterii, cum ar fi sa fie realizat din materialele rezistente, usoare si usor de igienizat, dar care sa poata oferi stabilitate si siguranta.

Indiferent insa de cel tip de dispozitiv ortopedic ar avea nevoie, oamenii pot gasi modelul si tipul potrivit nevoilor lor in magazinul online MagazinulOrtopedic.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.