Coroanele dentare – avantaje si dezavantaje

personalitate animalele de companie
Ce spune alegerea animalului de companie despre personalitatea voastra
august 28, 2018
Comanda tort in Bucuresti
Scurt istoric al torturilor
septembrie 12, 2018

Coroanele dentare – avantaje si dezavantaje

Probabil ca multi au auzit de termenul de ”coroana dentara” insa nu este prea clar la ce se refera. O coroana este asemanatoare unui capac ce acopera intreaga suprafata a unui dinte pentru a restabili forma si dimensiunea initiala. Coroana protejeaza si consolideaza structura dintilor care nu pot fi restaurati cu umplutura sau prin alte interventii.

Desi exista mai multe tipuri de coroane, cele ceramice sunt cele mai populare. Acestea sunt extrem de durabile, insa ca cele mai multe lucrari dentare, si ele vor fi inlocuite dupa un anumit timp. Coroanele sunt concepute pentru a se potrivi cu forma, dimensiunea si culoarea dintilor, oferind un zambet natura, de lunga durata.

Motivele care stau la baza aplicarii unei coroane dentare sunt legate de dintii sparti, fracturati sau cartiati. De asemenea, multe persoane apeleaza la coroane dentare deoarece isi doresc o imbunatatire a aspectului din punct de vedere cosmetic. Coroanele pot fi o solutie si in urma unui tratament endodontic.

Pentru aplicarea unei coroane dentare sunt necesare minim doua vizite la cabinetul stomatologic. Prima intalnire va consta intr-o examinare amanuntita si in luarea amprentelor in vederea construitii coroanei dupa caracteristicile locul in care va fi montata. Odata finalizata procedura de constructie, va mai fi necesara o vizita in vederea montarii definitive a coroanei. Uneori, medicul va decide ca pacientul sa poarte o coroana temporara, motiv pentru care vizitele la cabinet s-ar putea prelungi.

Coroanele dentare au rolul de a reface dintele din punct de vedere estetic si functional. Un alt beneficiu este acela ca se realizeaza foarte repede si nu sunt costisitoare nici din punct de vedere financiar si nici din punct de vedere al timpului acordat acestei lucrari.

Cel mai mare dezavantaj al coroanelor dentare este acela ca dintele natural trebuie slefuit pentru buna aderenta a coroanei. In acest caz se pierde o mare cantitate de tesut dentar sanatos, ceea ce poate duce la devitalizarea dintilor. In cazul in care exista un implant sau un pivot dentar, coroana are numai beneficii.

Implant dentar in Bucuresti | plazadent.ro

implant dentar in Bucuresti

Pentru aplicarea de coroane de calitate, dar si pentru implant dentar in Bucuresti, este recomandat sa va adresati echipei medicale de la cabinetul stomatologic din sector 6, Plaza Dent! Pe site-ul https://plazadent.ro/ puteti afla detalii despre orice procedura efectuata in cabinet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.