Tatuajele dentare – Cea mai noua tendinta in cosmetica dentara

Bonete Chirurgicale
Moda pentru personalul medical
iulie 14, 2017
rosii
Rosia si beneficiile sale asupra sanatatii
august 24, 2017

Tatuajele dentare – Cea mai noua tendinta in cosmetica dentara

tatuaj dentar

Tendintele modei sunt din ce in ce mai extravagante si in constanta evolutie. Si ating domenii tot mai vaste precum stomatologia. In Anglia, Japonia si Statele Unite tatuajele dentare au prins proportii de mare popularitate.

Cosmetica dentara

Pentru a disimula un defect estetic al dintelui nu ne mai raportam doar la plombare sau coronare, de acum putem face un adevarat tatuaj dentar, iar problema poate fi disimulata! Tehnologia este de acum capabila sa deseneze pe dinte orice model este cerut, de la un simbol minimalist pana la portretul detaliat al persoanei iubite. Aceasta noua tehnica cosmetica ii apartine dentistului american Steve Heward care a initiat aceasta moda de a incrusta desene pe coroane artificiale. Tehnica a gasit un real succes printre tineri si s-a raspandit in intreaga lume cu o rapiditate caracteristica epocii tehnologice.

Astazi cunoastem deja doua tehnici de tatuare pe dinti, prima cand medicul incrusteaza desenul cu cerneala permanenta, tatuaje ce rezista doar cateva zile. A doua varianta insa, este de a incrusta desenul pe coroana in ceramica, pe care o fixam peste dinte. Un astfel de tatuaj nu se va altera pentru cel putin 5 ani.

Fetele inventeaza deci o noua arta, aceleasi motive unison intre dinti si nail art. Tatuajele cele mai populare printre acestea sunt fluturii, animalele, hieroglifele si initialele. Aceasta tehnica trebuie sa fie practicata in mod exclusiv intr-un cabinet dentar, de catre un stomatolog experimentat, caci este o operatie ce necesita cunostinte medicale iar o manevra artizanala poate cauza enorme probleme pacientului. Nu exista neaparat particularitati de ingrijire a dintilor tatuati, o singura recomandare a medicilor – de a nu manca produse prea dure care ar putea zgaria emailul dintelui. In plus, s-a remarcat ca oamneii care au tatuaje dentare poarta  o grija si atentie particulara fata de igiena dintilor caci isi doresc sa nu altereze tatuajul pentru a-l  putea pastra cat mai mult timp.

Inainte de a va decide sa adoptati aceasta moda si de a va grava un tatuaj pe dinte trebuie desigur sa luati in calcul toate optiunile si sa evaluati avantajele si dezavantajele caci tehnica ramane o specificitate estetica de lunga durata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.