Trei sfaturi esențiale pentru o vacanță reușită

ecografe
Ecomedical.ro ofera aparatura medicala performanta la preturi corecte
noiembrie 15, 2017
Preturi implanturi dentare
Etapele implantului dentar
noiembrie 27, 2017

Trei sfaturi esențiale pentru o vacanță reușită

Masini de inchiriat Otopeni

Cu toții visăm, după săptămâni și luni de muncă asiduă și rutină obositoare, la acel moment al anului când putem evada într-o destinație paradisiacă, când ne putem rupe de ritmul și de grijile cotidiene, când, în sfârșit, putem trăi și noi, cu plenitudine, bucuria de a fi. Toate aceste deziderate care ne bântuie în cursul unui an îmbracă forma mult visatei vacanțe. De cele mai multe ori, însă, evadarea noastră întru fericire și dolce far niente nu se ridică la nivelul așteptărilor, ajunge să ne dezamăgească, să ne solicite și să ne obosească, așa că nu rar se întâmplă să ne întoarcem din concediu mai epuizați decât atunci când am plecat.

Pentru ca visele noastre legate de vacanța ideală să aibă totuși măcar șansa de a deveni realitate, cu toate premisele de impredictibil și incontrolabil de la care, oricum, pleacă viața noastră de zi cu zi, ar trebui, măcar în mare, să ne asigurăm că am bifat câteva măsuri preliminare în ceea ce privește planificarea concediului.

Lista se poate extinde cu mult dar, în cele ce urmează, vom încerca să trecem în revistă câteva dintre aceste sfaturi ce se pot dovedi utile pentru planificarea vacanței și vă pot scuti de multe neplăceri.

  1. Planifică din timp profilul general al vacanței, stabilește harta ei și notează principalele repere (traseul, forma de cazare, masă). Varianta de early booking te ajută în multe privințe, nu doar sub aspectul bugetului! Gândește realist și fii precaut în ceea ce privește bugetul alocat vacanței. Ia-ți măsuri de siguranță și pentru eventualitatea când va trebui să plătești mai mult decât te așteptai. Pentru a preveni posibilele neplăceri ale călătoriei, mai ales dacă alegi varianta mașinii personale sau închiriezi o mașină, asigură-te că ai un GPS de încredere. Aplicațiile de navigare te pot salva din multe situații generatoare de stres. În cazul în care apelezi la o firmă de inchirieri auto Bucuresti sau ai nevoie de transfer de la aeroport cu masini de inchiriat Otopeni, documentează-te din timp asupra tuturor condițiilor de rental, accesând inchirieri-masini.ro.
  2. Eterna problemă a bagajului. În privința hainelor, a accesoriilor, a produselor cosmetice etc. totul se reduce la câteva imperative obligatorii: gândește practic, minimalizează, simplifică! Alege doar câteva ținute cu grad cât mai mare de versatilitate, care să poată fi adaptate la mai multe contexte. Rulează-le, pentru a ocupa cât mai puțin loc (vezi o mulțime de tutoriale pe net despre diverse strategii de împachetare eficientă). Nu uita trusa de medicamente pentru problemele curente (antitermice, antiemetice, antialergice, dezinfectant, plasturi) și o trusă minimă de prim ajutor. De asemenea, nu uita cele mai importante documente pe care trebuie să le ai asupra ta: cartea de identitate sau pașaportul, permisul de conducere, cardul, dovada rezervărilor (pentru cazare). În plus, nu  uita telefonul și, mai ales, încărcătorul.

Nu uita de casa pe care o lași în urmă! Lasă un telefon de contact și o pereche de chei unui prieten sau vecin de încredere și roagă-l să se asigure periodic că totul este în regulă (ar fi neplăcut să te întorci din vacantă și să te aștepte o casă golită de hoți sau o inundație) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.