Turmeric pentru piele: beneficii şi riscuri

inchirieri auto ieftine
Inchiriezi o masina pentru prima data?
noiembrie 16, 2019
ceai rostopasca
Rostopasca – planta cu beneficii miraculoase asupra sanatatii
noiembrie 22, 2019

Turmeric pentru piele: beneficii şi riscuri

proprietăţi antiinflamatorii

De sute de ani, oamenii din întreaga lume au creat o legătură dintre turmeric şi proprietăţile vindecătoare, precum şi beneficiile cosmetice pe care le are. Condimentul galben-portocaliu are o legătură cu ghimbirul. Este disponibil sub formă de condiment sau în suplimente şi alte produse de înfrumuseţare şi dermatologice.

Turmericul îşi aduce beneficiile pentru sănătate în primul rând datorită curcuminei, o component bioactiv. Curcumina are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante.

Conţine proprietăţi care contribuie la o strălucire naturală

Turmericul conţine antioxidanţi şi componente antiinflamatorii, care pot oferi strălucire pielii. Turmericul poate să revigoreze pielea, scoţând în evidenţă strălucirea naturală. Un exemplu de amestec pe care oamenii îl pot face acasă pentru o mască este compus din cantităţi mici de iaurt grecesc, miere şi turmeric. Aceasta masca se aplică pe fata timp de 15 minute, apoi este clătită cu apă.

Turmericul poate vindeca răni. Curcumina poate ajuta la vindecarea rănilor prin scăderea inflamaţiei şi oxidării. De asemenea, scade riscul de apariţie a rănilor cutanate şi vindecă mai rapid rănile. Studiile au descoperit că turmericul poate afecta în mod pozitiv şi ţesutul şi colagenul. Revistele de specialitate recomanda aplicarea curcuminei pentru a vindeca rănile de la nivelul pielii.

Calităţile antioxidante şi antiinflamatorii ale turmericului pot ajuta persoanele care suferă de psoriazis prin controlul arsurilor şi a altor simptome. Fundaţia Naţională pentru Psoriazis afirma că poate fi folosit ca supliment sau adăugându-l la alimente. Înainte de a-l încerca, fundaţia recomanda discutarea dozelor adecvate cu un profesionist.

Persoanele pot încerca o mască de turmeric pentru a ajuta la reducerea acneei şi cicatricile rămase. Calităţile antiinflamatorii acţionează asupra porilor şi calmează pielea. Turmericul este recunoscut pentru reducerea cicatricilor în urma unui tratament constant.

Riscuri

Există riscuri de utilizare a turmericului. Când o persoană utilizează turmeric, trebuie să fie atentă la doza, tipul de produs pe care îl utilizează şi cum ar putea reacţiona la alte medicamente pe care le mai foloseşte. Când este aplicat pe piele, turmericul poate pata temporar – perfect normal. Dar dacă o persoană este alergică, contactul direct cu pielea poate provoca iritaţii, roşeaţa şi umflare. Specialiştii recomanda testarea produsului pe piele aplicând o cantitate redusă şi aşteptând 24 până la 48 de ore pentru a observa apariţia unei posibile reacţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.