Ce trebuie sa stii inainte de a insera un aparat dentar la varsta maturitatii

vitamina B1
Vitamine solubile in apa
ianuarie 31, 2020
tratamente stomatologice
Abcesul dentar – de ce este inclus in categoria urgente stomatologice
februarie 10, 2020

Ce trebuie sa stii inainte de a insera un aparat dentar la varsta maturitatii

aparat dentar mobil

Grija pe care oamenii o au pentru dantura se manifesta inca din copilarie dar din pacate sunt situatii in care parintii nu isi permit sa isi duca copiii la medic pentru a purta un aparat dentar, iar acest lucru se vede in anii adolescentei si tineretii. Exista situatii cand dintii nu cresc uniform, cand maxilarul inferior este mai mic decat cel superior, cand apar probleme stomatologice ce pot fi reparate numai cu ajutorul aparatelor dentare. Acestea erau privite pana nu demult ca fiind o interventie costisitoare si destul de vizibila. Tehnologia moderna permite pacientilor, indiferent de varsta sa opteze pentru un aparat dentar conform necesitatilor.

Vizita la specialistul ortodont si stabilirea tipului de aparat dentar necesar

Aparatele dentare sunt recomandate de la cele mai mici varste si sunt benefice in cazul copiilor, dar si in cazul adultilor. Aparatele dentare corecteaza o serie de probleme precum dezvoltarea oaselor maxilare, uniformizarea marimi dintilor si arcadelor dentare si pozitionarea corecta in cazul eruptiei dintilor permanenti. Cand sunt folosite la copii, aparatele dentare elimina necesitatea de a face corectii la varsta adulta.

Exista mai multe tipuri de aparate dentare, atat fixe cat si mobile, atat ortodontice, cat si ortopedice. Un aparat dentar poate fi purtat o perioada mai scurta sau mai lunga, in functie de varsta si de problemele pacientului, intre 6 luni si 2 ani. Cel mai ieftin aparat dentar este cel metalic, care este si cel mai vizibil, iar cel mai scump este cel invizibil. Exista si aparat dentar ceramic si cu safire, pentru purtatorii adulti mai pretentiosi, insa acestea sunt mai putin rezistente decat aparatul dentar metalic.

Cel mai important beneficiu legat de purtarea unui aparat dentar este redarea zambetului perfect. Prin folosirea unui aparat dentar se va reda aspectul estetic al danturii si se va obtine o functionalitate corecta. Mai mult decat atat, daca se elimina problema malocluziei, digestia si sanatatea generala este mult imbunatatita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.