Chiar si persoanele in varsta pot avea depresie

Atasamentul in relatiile de familie
Tipuri de atasament in relatiile de familie
martie 23, 2018
inchirieri auto din aeroport Otopeni
Avantajele serviciilor de inchirieri auto din aeroportul Otopeni
aprilie 16, 2018

Chiar si persoanele in varsta pot avea depresie

Azil de batrani privat

Odata cu inaintarea in varsta poate aparea o nevoie acuta de dependenta, dar si, din pacate, un sentiment de disconfort asociat cu singuratatea extrema. Indiferent de statutul social, dupa varsta pensionarii, este cu adevarat important si necesar ca relatiile cu cei din jur sa fie solide. Daca hobby-urile si pasiunile nu sunt intotdeauna suficiente pentru a umple timpul liber, atunci cei apropiati cu siguranta o vor face.

Populatia Romaniei este una imbatranita, din cauza ca persoanele tinere au luat calea strainatatii si s-au stabilit in afara tarii. Asta inseamna ca cei dragi ramasi acasa traiesc singuri. Frecventa contactelor este in scadere, concretizata sub forma de vizite fizice, apeluri telefonice sau video. Sentimentul singuratatii se simte din ce in ce mai frecvent in societatea noastra, cu atat mai mult cand sanatatea este pusa sub semnul intrebarii.

Singuratatea si boala duc la niste conflicte interne care nu fac deloc bine starii generale in cazul varstnicilor. Simptomele pot fi dintre cele mai diverse, de la stari de panica la stari depresive si multe alte tulburari asociate. Depresia in randul adultilor in varsta poate sa nu aiba aceleasi caracteristici ca in cazul adultilor tineri, fapt care afecteaza atata diagnosticarea corecta, cat si gestionarea problemei. Izolarea joaca un rol extrem de important in sens negativ, de aceea ar trebui evitata cat mai mult posibil.

Incidenta depresiei este foarte subevaluata in randul persoanelor in varsta. Trebuie acordata o atentie deosebita episoadelor depresive cu debut tarziu. Depresia poate fi reactiva, mai ales dupa un eveniment grav, cum ar fi moartea partenerului sau a unui al membru al familiei, dar poate fi si o pseudo-depresie inaugurala a unei boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

Azil de batrani din Bucuresti | camin-pentru-bunici.ro

In ceea ce priveste simtopmele, exista o tendinta de iritabilitate, lipsa de rabdare, intoleranta, care detectate devreme si tratate cu intelegere, iubire si acceptare din partea celor din jur, ar putea disparea. Chiar si in acest sens, echipa Camin pentru Bunici, azil de batrani din Bucuresti, are solutii blande si accesibile oricui. Accesand https://camin-pentru-bunici.ro/ le veti putea descoperi pe toate, insa cea mai importanta este integrarea varstnicului intr-o comunitate, implicarea in activitati si orientarea catre rezolvarea problemelor medicale. Toate acestea plus multe alte beneficii ii fac fericiti pe beneficiarii de la centrul de ingrijire pentru batrani, Camin pentru Bunici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.